“Nα φύγει η αστυνομία, οι ΠΑΕ να έχουν την ευθύνη για ό,τι συμβαίνει στα γήπεδά τους”

Print Friendly, PDF & Email

Σε δηλώσεις του στην κρατική τηλεόραση ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, αναφέρθηκε στα εκτεταμένα επεισόδια που αμαύρωσαν την αναμέτρηση ΑΕΚ – Άγιαξ για το Τσάμπιονς Λιγκ στο ΟΑΚΑ και υπογράμμισε πως πρέπει η ευθύνη για ό,τι συμβαίνει στα γήπεδα πρέπει να περάσει από την Αστυνομία στις ΠΑΕ.

Ο κ. Βασιλειάδης διερωτήθηκε πώς βρέθηκαν στα χέρια οπαδών άλλων ελληνικών ομάδων εισιτήρια στην κερκίδα του Αγιαξ, ανησυχεί ότι περιμένει βαριά τιμωρία την ΑΕΚ, στηλίτευσε την παρουσία ναζιστικών στοιχείων στο παιχνίδι της Εθνικής, ενώ σε ό,τι αφορά στην ελληνική διαιτησία υπογράμμισε πως δεν μπορεί να είναι μόνιμη λύση ο ορισμός ξένων διαιτητών.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για τα επεισόδια ΟΑΚΑ στο ματς ΑΕΚ – Άγιαξ: «Πρέπει να δούμε πως βρέθηκαν κατ’ αρχήν εισιτήρια οπαδών άλλων ελληνικών ομάδων, μέσα σε αυτούς του Άγιαξ. Δεν έκαναν μόνο οι οπαδοί της ΑΕΚ επεισόδια προφανώς. Και δεν το συζητάμε ότι είδαμε εικόνες ντροπής. Υποθέτω πως θα δεχτεί αρκετά σοβαρή τιμωρία η ΑΕΚ. Υπήρχαν τα σημάδια από τις προηγούμενες ημέρες, αλλά δεν δούλεψε τίποτα σωστά. Και η αστυνομία με το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, ερευνά το θέμα. Μαζί με την ΟΥΕΦΑ προσπαθούμε να επεξεργαστούμε ένα νέο νομοθετικό πλαίσιο, το οποίο μπορεί να λειτουργήσει. Υπάρχει κενό στο ποιος έχει ευθύνη για τέτοια γεγονότα. Και σκοπός είναι να φύγει η αστυνομία από τα γήπεδα και οι ΠΑΕ να έχουν την απόλυτη ευθύνη για ότι συμβαίνει στα γήπεδά τους. Και φυσικά να υπάρξουν νομικές ευθύνες αν συμβεί το οτιδήποτε. Αυτό που μου δημιουργεί εντύπωση, είναι πως, ενώ τα εισιτήρια είναι ακόμη ονομαστικά, φτάνουν στα χέρια ακραίων στοιχείων. Η ΑΕΚ έχει ταλαιπωρηθεί φέτος από συμπεριφορές των οπαδών της, όπως και ο ΠΑΟΚ στο πρόσφατο παρελθόν. Πρέπει να τηρούνται για όλους τα ίδια μέτρα πλέον».

Για την παρουσία ναζιστικών συμβόλων στο ματς Ελλάδα – Εσθονία: «Το θέμα για εμάς είναι πως μπήκε αυτό το πανό μέσα. Γιατί τους άφησαν να το περάσουν και γιατί δεν κατέβηκε κάτω. Η ΕΠΟ πρέπει να κάνει τις απαραίτητες κινήσεις. Ηδη χτύπησε καμπανάκι από ΟΥΕΦΑ. Έχουν ζητηθεί αναλυτικά εξηγήσεις. Περιμένω την πλήρη ανάλυση ευθυνών από την ΕΠΟ, για το πως φτάσαμε σε αυτό το σημείο. Αν δε μας πείσουν οι εξηγήσεις, θα υπάρξει συνέχεια»

Για την ελληνική διαιτησία: «Δεν είναι λύση να έρχονται συνέχεια ξένοι διαιτητές. Η αλήθεια είναι βέβαια πως έχουμε μια ηρεμία με αυτούς προς το παρόν. Δεν μπορούμε όμως να περιμένουμε για καιρό ακόμη, για να φτιάξει η κατάσταση. Πρέπει να διασφαλιστεί η αξιοπιστία, με ένα υψηλό επίπεδο διαιτησίας. Αυτό θα γίνει με σοβαρή εκπαίδευση των διαιτητών. Η διαιτησία είναι ένα διαλυμένο πράγμα που δεν μπορεί να φτιάξει σε ένα βράδυ»

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή