Σκουτέρης: Η “κόντρα” με την ΑΕΚ, το κλάμα στις Σπέτσες και η επίθεση στην Κηφισίας

Print Friendly, PDF & Email

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ και τακτικός δικαστής, Δημήτρης Σκουτέρης, έγινε το “πρόσωπο της ημέρας”, έπειτα από το αίτημα της ΑΕΚ να εξαιρεθεί από την εκδίκαση της έφεσης του ΠΑΟΚ για την τιμωρία στο ντέρμπι με την «Ενωση» που διεκόπη οριστικά.

Με αφορμή την επιστροφή την περί Σκουτέρη συζήτηση που ήδη γίνεται μεταξύ του ΠΑΟΚ, της ΑΕΚ και των φιλάθλων το SoccerPlus θυμάται κάποιες όχι και τόσο γνωστές πτυχές από την περίοδο της παρουσίας του κ. Σκουτέρη στην προεδρία της Επιτροπής Εφέσεων:

Η κόντρα με τον δικηγόρο της ΑΕΚ
– Η αντιπαράθεση μεταξύ του δικηγόρου της ΑΕΚ, Πέτρου Καϊμακάμη, και του προέδρου της Επιτροπής Εφέσεων, Δημήτρη Σκουτέρη, κατά την εκδίκαση της έφεσης που είχε καταθέσει η «Ενωση» κατά της τιμωρία του Δημήτρη Μελισσανίδη για τη δήλωση του περί διαιτητών «που θα σφυρίζουν μόνο στα τρένα» (σ.σ. η Επιτροπή Δεοντολογίας του είχε επιβάλει πρόστιμο 10.000 ευρώ), έχει μείνει στη μνήμη όσων ήταν στην αίθουσα συνεδριάσεων.

Την ίδια ημέρα ήταν προγραμματισμένη και η έφεση των ποδοσφαιρικών εισαγγελέων κατά της απαλλαγής του Δημήτρη Μελισσανίδη για το επεισόδιο με τον παρατηρητή Δημήτρη Κύρκο στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ.

Ο Καϊμακάμης είχε ζητήσει αναβολή μέχρι το Σεπτέμβριο για να εκδικαστούν οι εφέσεις με άλλον πρόεδρο, ενώ είχε τονίσει ότι οι ποδοσφαιρικοί εισαγγελείς βρίσκουν μόνο δηλώσεις και ανακοινώσεις της ΑΕΚ και όχι του Ολυμπιακού.

Η παρουσία στις Σπέτσες και ο κ. Μπαξεβάνης

Το καλοκαίρι του 2017 ο κ. Σκουτέρης έδωσε το παρών σε ημερίδα τις Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος στις Σπέτσες για θέματα δικαιοσύνης και αθλητισμού. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του είχε αποκαλύψει με δάκρυα στα μάτια ότι φοβάται για τη ζωή του, αναφέροντας ότι τόσο ο ίδιος όσο και οι συνάδελφοί του στην ΕΠΟ είναι δέκτες επιθέσεων από παράγοντες και είχε ζητήσει προστασία.

Μάλιστα, εκείνη την περίοδο είχε προκληθεί ντόρος με την παρουσία του τότε ποδοσφαιρικού εισαγγελέα της ΕΠΟ, Στέφανου Μπαξεβάνη, στην Κωνσταντινούπολη για το Final Four της Euroleague, καθώς είχε δει το φως της δημοσιότητας video στο οποίο πανηγύριζε υπέρ του Ολυμπιακού. Ο Σκουτέρης είχε υποστηρίξει τον συνάδερφό του κ. Μπαξεβάνη λόγω της κριτικής που δεχόταν.

Λίγες ημέρες νωρίτερα ο κ. Σκουτέρης είχε ζητήσει να εξαιρεθεί από την εκδίκαση των εφέσεων που είχαν καταθέσει ΠΑΟΚ και ΑΕΚ κατά των τιμωριών που τους είχαν επιβληθεί για όσα είχαν γίνει στον τελικό του Κυπέλλου στο Πανθεσσαλικό.

Η επίθεση στην Κηφισίας

Όπως αποκάλυψε ο αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Διεθνούς και Ελληνικού Αθλητικού Δικαίου (ΙΔΕΑΔ) Γιώργος Παναγόπουλος, ο κ. Σκουτέρης είχε εκμυστηρευθεί στο ίδιο και στον εκλιπόντα Κωστάκη Κουτσοκούμνη, το Φθινόπωρο του 2016 ότι πριν λίγους μήνες είχε δεχτεί επίθεση από αγνώστους.

Σύμφωνα με όσα ισχυρίστηκε ο κ. Παναγόπουλος, κάποια άτομα, που επέβαιναν σε βαν πλησίασαν τον κ. Σκουτέρη επί της Λεωφόρου Κηφισίας, τον έριξαν από το μηχανάκι του και στη συνέχεια τον χτύπησαν στο πόδι.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή