Σοβαρά επεισόδια στο ΑΕΚ-Αγιαξ με τραυματισμούς οπαδών (vids)

Print Friendly, PDF & Email

Σοβαρά επεισόδια έλαβαν χώρα πριν την έναρξη αλλά και κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης της ΑΕΚ με τον Αγιαξ την Τρίτη το βράδυ (27/11), στο ΟΑΚΑ, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του Τσάμπιονς Λιγκ.

Σημειώνεται ότι ανάμεσα στους οπαδούς του Αγιαξ φέρεται να είχαν ενταχθεί και οπαδοί του Παναθηναϊκού, δίνοντας ουσιαστικά συνέχεια στα επεισόδια που σημειώθηκαν τη Δευτέρα (26/11) στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Οπαδοί της ΑΕΚ συγκρούστηκαν με οπαδούς του Αγιαξ και οι δύο ομάδες είναι πλέον υπόλογες απέναντι στην UEFA. Κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων έπεσε βόμβα μολότοφ, κροτίδες και πολλά αντικείμενα. Χωρίς την επέμβαση της Αστυνομίας, η οποία δεν επέτρεψε στους Ολλανδούς οπαδούς να πλησιάσουν εκείνους της ΑΕΚ η κατάσταση θα είχε ξεφύγει τελείως.

Συγκεκριμένα, μια μικρή μερίδα οπαδών της ΑΕΚ πλησίασε από την τράφορ τους οπαδούς του Αίαντα και έριξε μολότοφ η οποία “έσκασε” στο διαχωριστικό τζάμι.

Οι Ολλανδοί οπαδοί απάντησαν με βροχή αντικειμένων και στη συνέχεια συγκρούστηκαν σφοδρά με τα ΜΑΤ. Σύμφωνα με τα όσα κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός ανάμεσα στους οπαδούς τους Άγιαξ υπήρχαν και άτομα με διακριτικά του Παναθηναϊκού ενώ κάποιοι εξ αυτών χαιρετούσαν ναζιστικά.

Από τα επεισόδια υπάρχουν αναφορές για επτά τραυματίες οπαδούς της ΑΕΚ και οχτώ του Αγιαξ.

Η ΑΕΚ είχε επισημάνει στον παρατηρητή της UEFA τον κίνδυνο επεισοδίων εφόσον στις εξέδρες του ΟΑΚΑ βρεθούν και οπαδοί του Παναθηναϊκού δίπλα σε αυτούς του Αγιαξ και επιρρίπτει ευθύνες στην Αστυνομία που επέτρεψε την παρουσία κουκουλοφόρων.

Το κατηγορητήριο πλέον είναι βαρύ και για τις δύο ομάδες, συνεπώς η τιμωρία από την UEFA είναι σχεδόν βέβαιη.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή