Σοκ Τσίπρα από την καταστροφή: Μίλησε για ακραίο φαινόμενο και παθογένειες

Print Friendly, PDF & Email

Για καταστροφή, και ακραίο καιρικό φαινόμενο, που όμως εντάθηκε λόγω της συσσωρευμένης αδράνειας της χώρας και τις παθογένειες δεκαετιών, έκανε λόγο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετά τη σύσκεψη για τη θεομηνία, στο κτίριο της Περιφέρειας Αττικής στην Ελευσίνα. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, η Περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου, αξιωματικοί του Πυροσβεστικού Σώματος και τοπικοί φορείς.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε σοκαρισμένος μετά την επίσκεψή του στους κατοίκους της Μάνδρας που επλήγησαν από την καταστροφική καταιγίδα.

Είχα την ευκαιρία, ανέφερε, σήμερα να διαπιστώσω ιδίοις όμμασι το μέγεθος της καταστρoφής. Είμαστε όλοι σοκαρισμένοι με ό,τι αντικρίσαμε. «Προφανώς πρόκειται για ένα σπάνιο και ακραίο καιρικό φαινόμενο, ωστόσο αυτό το ακραίο φαινόμενο λειτούργησε έτσι όπως λειτούργησε εξαιτίας και της συσσωρευμένης θα έλεγα αδράνειας των συσσωρευμένων προβλημάτων της χώρας» τόνισε.

Ο κ. Τσίπρας αποσαφήνισε ότι στη σύσκεψη πρωτίστως συζητήθηκε το επιχειρησιακό σκέλος, καθώς υπάρχουν ακόμα αγνοούμενοι. «Η προσπάθεια των ανδρών της πυροσβεστικής και των εθελοντών είναι συγκινητική. Ας ελπίσουμε ότι θα έχουν τη δυνατότητα να βρουν και άλλους ανθρώπους εν ζωή, να μην αυξηθεί άλλο ο αριθμός των νεκρών» επισήμανε.

Όπως τόνισε ακόμα, τους συμμετέχοντες στη σύσκεψη απασχόλησε επιχειρησιακά επίσης η άμεση αποκατάσταση των νοικοκυριών, η άντληση των υδάτων, η αποκατάσταση του δικτύου ύδρευσης και βεβαίως άμεση προτεραιότητα τα συνεργεία των μηχανικών για να καταγράψουν τις πληγές, τους πληγέντες. «Είναι δέσμευσή μας να προχωρήσουμε σε άμεση αποκατάσταση, επούλωση των πληγών και αποκατάσταση των περιουσιών. Είτε αυτό αφορά νοικοκυριά είτε επιχειρήσεις» δήλωσε.

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την ελπίδα ότι η συντονισμένη αυτή προσπάθεια της τοπικής αυτοδιοίκησης της πολιτικής προστασίας θα έχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. «Για τους ανθρώπους, όμως που έχασαν τους δικούς τους για όλους εμάς που ζούμε ένα βαρύ πένθος νομίζω ότι όλα τα άλλα έρχονται σε δεύτερη μοίρα. Ας αποτελέσει επαναλαμβάνω το έναυσμα για εγρήγορση για να αντιμετωπίσουμε παθογένειες συσσωρευμένες δεκαετιών. Δεκαετίων δυστυχώς» είπε.

«Ας είναι οι άνθρωποι αυτοί που χάσαμε οι τελευταίοι, και ας αποτελέσει αυτό το έναυσμα για όλους μας προκειμένου επιδείξουμε εγρήγορση στην αποκατάσταση των αναγκαίων υποδομών και του χωροταξικού σχεδιασμού για να μην ξαναζήσουμε ποτέ ξανά τέτοια φαινόμενα» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή