Διαφωνία στη μοιρασιά των τηλεοπτικών, “να βάλουν πλάτη οι μεγάλοι” λέει ο Σπανός

Print Friendly, PDF & Email

Την Παρασκευή (21/07) θα συνεχιστεί το ΔΣ της Super League που είχε ως θέμα την στάση που θα κρατήσει ο συνεταιρισμός απέναντι στη NOVA.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το συμβόλαιο της Λίγκας με το συνδρομητικό κανάλι θα μειωθεί κατά ένα χρόνο, με τους “μεγάλους” (ΟΣΦΠ, ΑΕΚ, ΠΑΟ, ΠΑΟΚ,)  να προτείνουν να γίνει δεκτή η μείωση 18% που ζητεί η NOVA για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Από την πλευρά τους οι 12 υπόλοιπες ομάδες, oι επονομαζόμενες “μικρομεσαίες” εμφανίζονται αντίθετες σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο και ζητούν από τους “μεγάλους” να απορροφήσουν τη μείωση, με αποτέλεσμα να οδηγηθούμε στη διακοπή της συνεδρίασης, προκειμένου οι εκπρόσωποι των “μεγάλων” να ενημερώσουν τους ιδιοκτήτες των ΠΑΕ.

«Η πρόταση μας (σ.σ. των «12») θεωρούμε ότι είναι εφικτή και μπορεί να προχωρήσει, την καταθέσαμε ήδη και είμαι αισιόδοξος, αλλά θα συζητηθεί ξανά την Παρασκευή. Είμαι δεσμευμένος ώστε να μην μπω σε περαιτέρω λεπτομέρειες, αλλά μπορώ να σας πω ότι έχουμε ζητήσει την κατανόηση των τεσσάρων μεγάλων ομάδων, οι οποίες εξάλλου έχουν εδώ και χρόνια το μερίδιο του λέοντος από τα τηλεοπτικά έσοδα του Συνεταιρισμού.

Η γενική ιδέα, αυτό που επιθυμούμε εμείς, είναι να βάλουν οι μεγάλοι “πλάτη” στο κομμάτι της μείωσης, ώστε να πέσει λιγότερο βάρος σε εμάς. Τους έχουμε εξουσιοδοτήσει να καταθέσουν πρόταση, έχει έρθει μια αντιπρόταση από την Nova και την εξετάζουμε, να δούμε πως μπορεί να υλοποιηθεί με το χαμηλότερο δυνατό κόστος. Δεν έχουμε δεχθεί κάτι ακόμα οριστικά, αλλά σίγουρα όλοι οι σύλλογοι έχουν ιστορία και τη δική τους διαδρομή.

Θεωρούμε ότι το δίκαιο είναι να επωμιστούν τη μείωση των εσόδων οι μεγάλοι σύλλογοι. Οι “12” είναι κατά της μείωσης του αριθμού των ομάδων που θα συμμετέχουν στο πρωτάθλημα, αλλά αυτά θα συζητηθούν πιο διεξοδικά την Παρασκευή.

Οι εκπρόσωποι των “4” ζήτησαν τη μείωση των ομάδων στο Διοικητικό Συμβούλιο, υπήρξαν διαφορετικές απόψεις και προσεγγίσεις, το θέμα θα συζητηθεί ξανά την Παρασκευή», δήλωσε για το θέμα ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ατρόμητος, Γιώργος Σπανός.

Ετσι, με τη μείωση της χρονικής διάρκειας του συμβολαίου της Super League με τη NOVA από δύο σε ένα έτος να είναι προ των πυλών και η μείωση των ομάδων της κατηγορίας και τη διεξαγωγή των play-offs να είναι στον “αέρα”, με το τοπίο να αναμένεται να ξεκαθαρίσει την Παρασκευή (21/07).

Η σχετική ανακοίνωση της Super League:

“Ανακοινώνεται ότι την Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017 θα συνεχιστούν το Διοικητικό Συμβούλιο και η Έκτακτη Γενική Συνέλευση (15:30 & 16:00 αντίστοιχα), στα γραφεία της Super League”.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή