Στάση πληρωμών και προς τους παρατηρητές της ΔΕΑΒ από το υπουργείο

Print Friendly, PDF & Email

Δεν είναι μόνο τα μέλη της Διαρκούς Επιτροπής Αντιμετώπισης Βίας (ΔΕΑΒ) της ΓΓΑ, που δεν εργάζονται στο δημόσιο τομέα, απλήρωτα όλο το 2016 και το 2017.

Απλήρωτοι παραμένουν και οι παρατηρητές που στέλνει η ΔΕΑΒ στα γήπεδα όλης της χώρας και αποτελούν «το αυτί και το μάτι» του αρμόδιου για τον αθλητισμό υπουργείου.

Καν αν στην περίπτωση των μελών της ΔΕΑΒ, τα οποία έχουν αρχίσει να σκέπτονται την παραίτηση, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γ. Βασιλειάδης, δεν έχει εκδώσει υπουργική απόφαση με τη δικαιολογία ότι δεν θα γίνει δεκτή από το υπουργείο οικονομικών, στην περίπτωση των παρατηρητών, οι αποζημιώσεις δεν καταβάλλονται διότι αδυνατεί το αρμόδιο υπουργείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το 2016 δεν είχαν προβλεφθεί χρήματα στο προϋπολογισμό του υπουργείου, κάτι που θεραπεύτηκε με τροπολογία που κατέθεσε ο Γ. Βασιλειάδης, ώστε να προβλεφθεί η αποζημίωση στο προϋπολογισμό του υπουργείου το 2017.

Η αποζημίωση προβλέφθηκε, αλλά χρήματα δεν έχουν καταβληθεί με την δικαιολογία ότι δεν υπάρχουν.

Πάντως με το πρόβλημα να παραμένει άλυτο η ΔΕΑΒ, η λειτουργία της οποία προβλέπεται από το νόμο και αποτελεί «εργαλείο» της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας του αθλητισμού, τείνει προς την υποβάθμιση και πιθανόν προς τη δυσλειτουργία.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή