Στάχτη έγιναν περισσότερα από 86.000 στρ. γης

Print Friendly, PDF & Email

Από την αρχή της αντιπυρικής περιόδου, έχουν καεί περίπου 86.000 στρ. σε Αττική, Κορινθία, Χανιά, Κρήτη, Μαγνησία, Λάρισα και Εύβοια, εκ των οποίων τα 68.892 στρ. σε Ν. Βουτζά-Μάτι και Γεράνεια όρη-Κινέτα.

Τα παραπάνω (βάσει των έως τώρα στοιχείων του Ευρωπαϊκού πληροφοριακού συστήματος για τις δασικές πυρκαγιές – EFFIS) αναφέρει ανακοίνωση που εξέδωσαν από κοινού περιβαλλοντικές οργανώσεις της Ελλάδας.

Όπως αναφέρουν ότι 11 χρόνια μετά τις καταστροφικές φωτιές του 2007, η χώρα μας ζει μια νέα πολύνεκρη τραγωδία. «Αν δεν έχει έρθει ούτε και τώρα η ώρα για γενναίες πολιτικές αποφάσεις, τότε πότε;» διερωτούνται οι περιβαλλοντικές οργανώσεις, εξηγώντας ότι προκύπτουν προφανώς ευθύνες που πρέπει να αναζητηθούν και παραδειγματικά να αποδοθούν.

Αναφορικά με τις πρόσφατες φονικές πυρκαγιές, η εκτίμηση που προκύπτει από τα στοιχεία της δορυφορικής υπηρεσίας Copernicus Emergency Management Service (EMS) της EE έχει ως εξής:

Στην ευρύτερη περιοχή από Ν. Βουτζά και Μάτι η καμένη έκταση υπολογίζεται σε 12.759 στρ. εκ των οποίων 6.934 στρ. οικιστικών περιοχών και 5.825 στρ, δασών και δασικών εκτάσεων.

Στα Γεράνεια όρη και την Κινέτα καμένη έκταση ανέρχεται σε56.133 στρ. εκ των οποίων 53.157 στρ. δασών και δασικών εκτάσεων και 2.976 στρ. οικιστικών περιοχών.

Η πυρκαγιά έχει κάψει μέρος της περιοχής Natura 2000 Τόπος Κοινοτικής Σημασίας με κωδικό GR2530005 «Όρη Γεράνεια» και του Καταφυγίου Άγριας Ζωής «Περιοχή Γερανείων Δήμου Μεγάρων».

Αναλυτικά στο politik.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή