Στέφανος Χίος: Θα πληρώσει στον Χατζηνικολάου αποζημίωση ύψους 15.000 ευρώ

Print Friendly, PDF & Email

15.000 ευρώ καλείται να πληρώσει ο Στέφανος Χίος στον Νίκο Χατζηνικολάου για συκοφαντική δυσφήμιση και εξύβριση σε βάρος του.

Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών έκρινε πως ο ιδιοκτήτης και εκδότης της εφημερίδας «Μακελειό» προκάλεσε ηθική βλάβη στον γνωστό δημοσιογράφο, ο οποίος με αγωγή σε βάρος του Χίου και της δημοσιογράφου Χριστίνας Αλαμάνου στις 12 Μαΐου του 2015 ζητούσε την τιμωρία τους για τα προσβλητικά δημοσιεύματα στην εφημερίδα «Μακελειό» αλλά και την ανάρτηση αυτών στην ίδια ιστοσελίδα.

Σύμφωνα με τον Νίκο Χατζηνικολάου, σε δημοσιεύματα της εν λόγω εφημερίδας περιέχονταν υβριστικοί και καταφρονητικοί για το πρόσωπό του χαρακτηρισμοί, με σκοπό τη μείωση της προσωπικότητάς του και της επαγγελματικής και ηθικής του υπόληψης.

Σύμφωνα με το δικαστήριο, τα δημοσιεύματα εκείνα περιείχαν, όχι γεγονότα δεκτικά απόδειξης, αλλά «απαξιωτικούς και ταπεινωτικούς χαρακτηρισμούς» σε βάρος του ενάγοντος, με τους εναγόμενους να ευθύνονται -ως συντάκτες αυτών- προς αποκατάσταση της ηθικής βλάβης που του προκλήθηκε.

Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών με την απόφασή του, υποχρεώνει τον καθένα εκ των εναγομένων να καταβάλει στον Νίκο Χατζηνικολάου το ποσό των 15.000 ευρώ με τον νόμιμο τόκο από την επίδοση της αγωγής.

Επιπλέον, επιβάλει σε βάρος των εναγομένων μέρος των δικαστικών εξόδων του ενάγοντος, ποσό που ανέρχεται στα 1.000 ευρώ.

Πηγή: dailymedia.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή