Στα προκριματικά του Champions League η ΑΕΚ, πήρε ρεβάνς ο ΠΑΟ στην Τούμπα

Print Friendly, PDF & Email

Την πρώτη θέση στα play-offs που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League πήρε η ΑΕΚ λόγω της επικράτησής της επί του Πανιωνίου στη Νέα Σμύρνη (2-1), αλλά και του «διπλού» του Παναθηναϊκού στην Τούμπα επί του ΠΑΟΚ (3-2).

Η «Ενωση» με τέρματα των Μάνταλου (34’) και Αραούχο (81’) κατάφερε να ανατρέψει τα δεδομένα στο ματς, όπως αυτά είχαν διαμορφωθεί με το γκολ του Μασούρα στο 21’.

Οι δύο ομάδες ολοκλήρωσαν τον αγώνα με δέκα παίκτες, καθώς ο Μπεν είδε δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 57’, ενώ στο 64’ ο Χριστοδουλόπουλος αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη.

Στο άλλο ματς, ο «Δικέφαλος του Βορρά» προηγήθηκε δύο φορές στο σκορ με τους Μπίσεσβαρ (20’) και Ενρίκε (68’), όμως οι «πράσινοι» αντέδρασαν με τους Κλωναρίδη (28’) και Λουντ (79’), ενώ στο 93’ ο Μολίνς έδωσε τη νίκη στο «τριφύλλι» και την ευκαιρία να πάρει… εκδίκηση για τον αποκλεισμό του από το Κύπελλο και τον αγώνα στη Λεωφόρο που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα:

ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 2-3
(20’ Μπίσεσβαρ, 68’ Ενρίκε-28’ Κλωναρίδης, 79’ Λουντ, 93’ Μολίνς)

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΟΚ (Ιβιτς): Μπρκιτς, Κίτσιου, Κρέσπο, Πούγγουρας, Λέοβατς, Σάκχοφ, Τσίμιροτ, Ενρίκε (77’ Κάνιας), Μπίσεσβαρ, Ουάρντα, Πρίγιοβιτς (67’ Κουλούρης).

Παναθηναϊκός (Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί (44’ Ευαγγέλου), Κουτρουμπής, Κουρμπέλης, Χουλτ, Μαρινάκης, Ρέις (48’ Χατζηγιοβάνης), Λουντ, Βιγιαφάνιες (88’ Πίσπας), Κλωναρίδης, Μολίνς.

Πανιώνιος-ΑΕΚ 1-2
(21’ Μασούρα-34’ Μάνταλος, 81’ Αραούχο)

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Πανιώνιος (Μιλόγεβιτς): Γιαννιώτης, Τασουλής, Γκιοατά (78’ λ.τ. Ταπόκο), Ρισβάνης, Βλάχος, Κόρμπος, Σιώπης, Μπεν, Μασούντ, Μασούρας (85’ Μαχμούτοβιτς), Γεσίλ (61’ Λάμπρου)

ΑΕΚ (Χιμένεθ): Ανέστης, Γκάλο, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Ντίντακ, Σιμόες, Γαλανόπουλος, Μάνταλος (85’ Βινίσιους), Χριστοδουλόπουλος, Αραούχο, Αλμέιδα (17’ λ.τ. Μπακασέτας)

Η βαθμολογία των play-offs:

1. ΑΕΚ 12 (5-3)
2. ΠΑΟΚ 11 (7-5)
3. Παναθηναϊκός 8 (6-7)
4.Πανιώνιος 4 (3-6)

Οσον αφορά τις εκκρεμότητες που υπάρχουν με την απόφαση που αφορά την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ για όσα έγιναν στον τελικό του Κυπέλλου στον Βόλο και την έφεση του Παναθηναϊκού κατά της τιμωρίας του για τον αγώνα με τον «Δικέφαλο του Βορρά» που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, δεν αναμένεται να αλλάξουν κάτι.

Η «Ενωση» δεν μπορεί να χάσει την πρώτη θέση ακόμα και αν της αφαιρεθούν βαθμοί, καθώς το ίδιο θα γίνει και με τους Θεσσαλονικείς, οι οποίοι ανεξάρτητα από την βαθμολογική τους θέση θα αγωνιστούν στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League μαζί με το «τριφύλλι», το οποίο δεν μπορεί να διεκδικήσει την πρώτη θέση των play-offs, ακόμα και αν μειωθεί η ποινή, καθώς αν γίνει κάτι τέτοιο θα αφορά μόνο την τιμωρία της έδρας του και το χρηματικό πρόστιμο που του έχει επιβληθεί.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή