Στα χέρια των τραπεζών περνά η Forthnet

Print Friendly, PDF & Email

Στα «χέρια» των πιστώτριων τραπεζών περνά η Forthnet, μετά την μετατροπή του ομολογιακού δανείου σε μετοχές.

Όπως ανακοίνωσε η Forthnet, οι τράπεζες πλέον κατέχουν το 32,8% του τηλεπικοινωνιακού Ομίλου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της τηλεπικοινωνιακής εταιρείας, ασκήθηκαν δικαιώματα μετατροπής σε μετοχές της Forthnet για συνολικά 53.668.147 Μετατρέψιμες Ομολογίες από τους ομολογιούχους Τράπεζα Πειραιώς, Attica Bank, Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος και Alpha Bank.

Η απόφαση να μετατρέψουν τμήμα των μετοχών που δεν ξεπερνά την καταστατική μειοψηφία (33,3%), συνδέεται με το γεγονός πως έτσι δεν είναι απαραίτητη η υποβολή δημόσιας πρότασης για το σύνολο των μετοχών της Forthnet.

Όσον αφορά τους υπόλοιπους βασικούς μετόχους, οι οποίοι θα δουν τα ποσοστά να υποχωρούν σημαντικά, πριν τη μετατροπή του ομολογιακού δανείου ήταν η Wind με 33%, η GO PLC με 22,6%, η Massar Inv. με 22,6% και η Vodafone Panafone με 6,5%.

Αναζήτηση στατηγικού επενδυτή

Σε αναζήτηση στρατηγικού επενδυτή βρίσκονται οι τράπεζες ο οποίος να διαθέτει υψηλή ρευστότητα προκειμένου μην στερήσει από την Forthnet κρίσιμες επενδύσεις στο δίκτυό της, αλλά και μια ανταγωνιστική εμπορική πολιτική.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τους τελευταίους μήνες έχουν γίνει διάφορες συζητήσεις με υποψήφιους επενδυτές.

Να σημειωθεί ότι Forthnet με βάση τα οικονομικά μεγέθη του 2016, παρουσιάζει αρνητικά ίδια κεφάλαι ύψους 118,9 εκατ. ευρώ, ενώ το σύνολο των υποχρεώσεων της ανέρχεται στα 620 εκατ. ευρώ.

Παρά την ενίσχυση των λειτουργικών της αποτελεσμάτων στη διάρκεια της περσινής χρονιάς (54,8 εκατ. ευρώ +7,8%) εμφάνισε ζημιές 23,5 εκατ. ευρώ. Eίναι χαρακτηριστικό ότι σε όλη την περίοδο της κρίσης (2009-2016) η Forthnet έχει γράψει συνολικές ζημίες 600,9 εκατ. ευρώ.

Τπν περασμένο Μαϊο η Forthnet υπέγραψε συμφωνία με την κινεζική εταιρεία ZTE, η οποία υπογράφτηκε στο Πεκίνο παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά.

Πρόκειται για μια μεγάλη συμφωνία η οποία θα φέρει τις τηλεπικοινωνίες της Ελλάδας στον 21ο αιώνα. Οι συζητήσεις ξεκίνησαν πέρυσι και χρειάστηκε περίπου ένας χρόνος για να ολοκληρωθούν.

Η συμφωνία αφορά επένδυση ύψους 500 εκατομμυρίων ευρώ και τα 350 από αυτά θα επενδυθούν μέσα στην προσεχή τριετία.

Πηγή: insider.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή