Στα… χνάρια της Ιταλίας και η Γαλλία, 365 θάνατοι σε ένα 24ωρο

Print Friendly, PDF & Email

Αυξημένος ο αριθμός των νεκρών από τον κορωνοϊό και στη Γαλλία, που μετρά σε ένα 24ωρο 365 θανάτους.

Συνολικά έχουν επιβεβαιωθεί 29.155 κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα, με 13.904 ασθενείς με Covid-19 να νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Γαλλίας. Εξ αυτών, 3.375 σε κρίσιμη κατάσταση και διασωληνωμένοι.

Ο νεότερος απολογισμός έρχεται την ώρα που ο Ντιντιέ Ραούλ, ο επιστήμονας που μίλησε πρώτος σε όλο τον κόσμο για την πιθανή αποτελεσματικότητα της υδροχλωροκίνης, ουσίας που εντοπίζεται σε φαρμακευτική αγωγή για την ελονοσία, στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού, καλεί την επιτροπή ειδικών στη χώρα να αλλάξει στρατηγική.

Με επιστολή του στην εφημερίδα Le Monde, ο επιδημιολόγος αντιτίθεται σε επιστήμονες και γιατρούς στη χώρα του, μέλη της ομάδας ειδικών γύρω από τον Μακρόν, οι οποίοι όπως λέει προτιμούν τις μεθοδεύσεις από την πραγματική ιατρική.
1.696 οι νεκροί από τον κορωνοϊό στη Γαλλία

Ο γενικός διευθυντής Υγείας της Γαλλίας, Ζερόμ Σαλομόν σημείωσε πως από την αρχή της επιδημίας οι νεκροί στη χώρα ανέρχονται πλέον σε 1.696, εκ των οποίων και μια έφηβη 16 χρόνων στην ευρύτερη περιφέρεια του Παρισιού. Την Τετάρτη, ο αριθμός ανερχόταν σε 1.331.

Μεταξύ των ασθενών που βρίσκονται διασωληνωμένοι, 34% είναι μικρότεροι από τα 60 έτη, ενώ 58% ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα μεταξύ 60 και 80 ετών. Τέλος, 4.948 ασθενείς πήραν εξιτήριο στη Γαλλία, έχοντας ιαθεί πλήρως από τον κορωνοϊό.

Πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή