Αρχική FIFA / UEFA Στην Ελβετία ο Γεραπετρίτης για το ελληνικό ποδόσφαιρο, μιλάει με UEFA και...

Στην Ελβετία ο Γεραπετρίτης για το ελληνικό ποδόσφαιρο, μιλάει με UEFA και FIFA

Ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης μετέβη τη Δευτέρα (3/2) στην Ελβετία, όπου θα συναντηθεί με ανώτατα στελέχη της UEFA, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας για συνεργασία με την Ευρωπαϊκή και Παγκόσμια Ομοσπονδία, για την ανάταξη και επανεκκίνηση του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Πρακτικά η επίσκεψη του κ. Γεραπερίτρη στην Ελβετία αναμένεται να βάλει τις βάσεις για το μνημόνιο στο ελληνικό ποδόσφαιρο, που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα της Βουλής.

Το οριστικό σχέδιο θα καταρτιστεί μετά την επιστροφή του κ. Γεραπετρίτη από την Ελβετία ωστόσο στις προθέσεις της κυβέρνησης φαίνεται πως είναι η δημιουργία μίας επιτροπής με άφθαρτα άτομα από το ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά και εκπροσώπους από τις δύο συνομοσπονδίες ποδοσφαίρου, που θα αναλάβουν τις τύχες του ελληνικού ποδοσφαίρου. Προς το παρόν πάντως είναι άγνωστο αν αυτή η επιτροπή θα έχει προσωρινό χαρακτήρα ή πιο μόνιμο.

Στο πλαίσιο αυτού του σχεδίου εντάσσονται και οι συναντήσεις του κ. Γεραπετρίτη με τον Ντέμη Νικολαϊδη, ο οποίος προαλείφεται για ηγετικό ρόλο στην επιτροπή.

Από την κυβέρνηση πάντως ξεκαθαρίζουν πως το σχέδιο θα διαμορφωθεί στην Ελβετία, με τις επιταγές των UEFA και FIFA για να μην προκύψει πρόβλημα παρέμβασης στο αυτοδιοίκηση του ποδοσφαίρου.

Exit mobile version