“Ο διαιτητής είναι πάντα ο κακός της υπόθεσης, ασκείται µεγάλη ψυχολογική πίεση”

Print Friendly, PDF & Email

Σε συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα METROSPORT o γενικός γραμματέας της ΕΠΣ Κιλικίς, Κ. Πάταρας υποστήριξε μεταξύ άλλων τα εξής:

– Ασφαλώς δραματική η µείωση των ομάδων. Το φαινόμενο είναι πανελλαδικό. Οι τοπικές κοινωνίες δεν στηρίζουν όσο πρέπει τους αθλητικούς πρεσβευτές τους. Κραυγαλέο το παράδειγμα του ιστορικού Κιλκισιακού, της κορυφαίας ομάδαε του νομού, που δεν έχει ούτε τους βασικούς χορηγούς για να αντεπεξέλθει στα έξοδα και τις απαιτήσεις των εθνικών κατηγοριών. Πρόκειται αναμφίβολα για κάτι που µας προβληματίζει διαρκώς. Μεγάλη η ευθύνη της Πολιτείας, η οποία από το 2008 εγκατέλειψε οριστικά το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, διακόπτοντας τις κρατικές επιχορηγήσεις.

– Παλιά υπήρχε η δύναμη της αλάνας και η µεγάλη διάθεση των αθλητών για ποδόσφαιρο. Τώρα έχουν πολλές υποχρεώσεις και χόμπι της μόδας, όπως οι υπολογιστές.

. -Στα γήπεδα της Α1 ΕΠΣ Κιλκίς υπάρχει ένας μέσος όρος προσέλευσης 50 θεατών… -Πέρα από τις δύσκολες οικονοµικές συγκυρίες και τα καθημερινά προβλήματα που ταλανίζουν τα ελληνικά σπίτια, ιδιαίτερα µετά την αφετηρία της κρίσης στη χώρα µας, έχω να επισημάνω ότι το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο πανελλαδικά δεν είναι ελκυστικό. Κυριαρχούν οι οπαδοί, εξαφανίζονται οι φίλαθλοι. Η πλειοψηφία του κόσµου στρέφεται προς το οπαδικό και τις επιτυχίες, χωρίς να αγαπάει πραγματικά το ποδόσφαιρο.

-Σαφώς και είναι καλύτερο το επίπεδο στη νέα εποχή. Οι διαιτητές είναι περισσότερο γυμνασμένοι και πιο μορφωμένοι. Ο αριθμός των διαιτητών στον νοµό µας είναι μικρός. Υπάρχει αποστροφή της νεολαίας να κρατήσει σφυρίχτρα. Στην Ελλάδα ο διαιτητής είναι πάντα ο κακός της υπόθεσης. Του ασκείται µεγάλη ψυχολογική πίεση. Φτάσαμε στο σημείο, ακόμα και οι ερασιτέχνες παράγοντες να μιμούνται αυτούς των ΠΑΕ, προσπαθώντας να μάθουν από Δευτέρα ποιος θα τους διαιτητεύσει το Σαββατοκύριακο.

 

 

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή