Αρχική Διαιτησία Στην Κομοτηνή o Βίτορ Περέιρα για την 4η Περιφερειακή συνάντηση

Στην Κομοτηνή o Βίτορ Περέιρα για την 4η Περιφερειακή συνάντηση

Στην Κομοτηνή πραγματοποιήθηκε η 4η Περιφερειακή συνάντηση του προέδρου της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας (ΚΕΔ) Βίτορ Περέιρα και μελών της ΚΕΔ με τις Επιτροπές Διαιτησίας των Ενώσεων Ποδοσφαιρικών Σωματείων Έβρου, Θράκης (:Ροδόπης), Ξάνθης και Καβάλας. Παρόντες στη συνεδρίαση κι αρκετοί εκπρόσωποι των εν λόγω ενώσεων. Μεταξύ των παρευρισκομένων, στη συνεδρίαση βρέθηκαν οι κ.κ. Μανάκας και Γαβριηλίδης, εκπροσωπώντας τους διαιτητές και την Ένωση της Ροδόπης αντίστοιχα.

Έως τώρα, στην πρωτοβουλία που ανέλαβε ο κος Περέιρα για διά ζώσης συνεργασία με τις τοπικές Επιτροπές Διαιτησίας, έχουν συμμετάσχει συνολικά 59 εκπρόσωποι από 23 επιτροπές και η συνάντηση στην πρωτεύουσα της Θράκης ήταν η 4η κατά σειρά. Υπενθυμίζεται ότι αντίστοιχες συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν σε Πάτρα, Αγρίνιο, Λαμία, ενώ θα συνεχιστούν την τρέχουσα εβδομάδα σε Θεσσαλονίκη και Έδεσσα.
Οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν πλήρως για τα αποτελέσματα της εθνικής έρευνας που διεξήγαγε η ΚΕΔ/ΕΠΟ και στόχος είναι να καταρτιστεί στο άμεσο μέλλον και το Στρατηγικό Αναπτυξιακό Πλάνο για την ελληνική διαιτησία για την τετραετία 2018-2022.

“Μου είπαν ότι οι Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων δεν θα με άκουγαν και δεν θα συνεργαζόμασταν, αλλά ήδη έχουμε δει πολλά θετικά βήματα από την επικοινωνία μας. Το βλέπετε στα στατιστικά, ότι όλες οι Ενώσεις ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας”, δήλωσε ο Πορτογάλος Βίτορ Περέιρα αναφορικά με τα πρώτα βήματα στη συνεργασία που ξεκίνησε στο τέλος του καλοκαιριού.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ήδη υπάρχουν απτά αποτελέσματα της συνεργασίας. “Δημιουργούμε πλατφόρμες που είναι πολύ σημαντικές, για να είμαστε σε διαρκή συνεργασία με τις Ενώσεις. Οι απόψεις των ανθρώπων της επαρχίας άλλωστε είναι πολύ σημαντικές για εμάς, κι έτσι πρέπει να λειτουργούμε, όλοι μαζί ως μία ομάδα.

Μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχουμε ολοκληρώσει την έρευνά μας, σε συνεργασία με τις 53 Ενώσεις. Τον Ιανουάριο θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε πολλά σημαντικά ζητήματα, βάσει της ανάλυσης που έχουμε κάνει”, συνεχίζει ο κος Περέιρα.

Κληθείς να σχολιάσει την κατάσταση στην επαρχία, η οποία συνήθως είναι ο τελευταίος “τροχός της αμάξης” σε τέτοιου είδους συνεργασίες-πρωτοβουλίες, ανέδειξε πως “έχετε αφοσιωμένους ανθρώπους στο τοπικό ποδόσφαιρο και καλές σχολές διαιτησίας στις Ενώσεις. Αυτή βέβαια είναι η πρώτη μου αίσθηση. Φυσικά, υπάρχει χώρος για βελτίωση.

Υπάρχουν μικρές διαφορές από ένωση σε ένωση κι εμείς θέλουμε να βρούμε μία κοινή συνισταμένη”.
Το σχόλιό του, μετά τη συνάντηση, κατέθεσε και ο πρόεδρος της ΕΠΣ Θράκης Μάνος Γαβριηλίδης. Όπως είπε, ο ρόλος της Ένωσης ήταν να εγγυηθεί το άρτιο της συνάντησης.

Ο κος Γαβριηλίδης παρουσιάστηκε ευχαριστημένος από το πέρασμα της ΚΕΔ από τη μακρινή Θράκη.
“Επετεύχθη η σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των επιτροπών στις επαρχίες σε όλη την Ελλάδα, με την κεντρική επιτροπή διαιτησίας. Ήθελαν να μάθουν σε τι κατάσταση βρίσκονται οι επιτροπές των ενώσεων και να δώσουν οδηγίες σχετικά με το τι έχουν σκοπό σε ένα πλάνο τετραετίας. Ήρθαν και άκουσαν τα προβλήματα της επαρχίας. Για εμένα αυτό ήταν κάτι καλό, κάτι πρωτοποριακό, γιατί δεν το είχα ξανασυναντήσει τις προηγούμενες φορές”, μας είπε.

Πηγή: xronos.gr

Exit mobile version