Στην 27η θέση από 37 ευρωπαϊκά πρωταθλήματα η Super League στον πραγματικό χρόνο παιχνιδιού

Print Friendly, PDF & Email

H Ελλάδα καταλαμβάνει την 27η θέση ανάμεσα σε 37 ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, σχετικά με τον πραγματικό χρόνο παιχνιδιού, όπως διαπιστώνει η νέα έκθεση του CIES, του Διεθνούς Κέντρου Αθλητικών Σπουδών, που βρίσκεται στην Ελβετία και δημιουργήθηκε το 1995 ως κοινοπραξία της FIFA με το Πανεπιστήμιο του Νοσατέλ.

H ελληνική Super League παρουσιάζει πραγματικό χρόνο 54%, σε σχέση με την συνολική διάρκεια, ενώ η ΑΕΚ είναι η ομάδα με τον περισσότερο χρόνο (56,6%) και η ΑΕΛ εκείνη με τον λιγότερο (50,8%).

Η σουηδική Allsvenskan είναι το πρωτάθλημα με τον μεγαλύτερο πραγματικό χρόνο (60,4%), λίγο μπροστά από το Champions League (60,2%), αφήνοντας στην τρίτη θέση την Eredivisie (58,6%).

Στην χαμηλότερη θέση της κατάταξης βρίσκεται η πορτογαλική Primeira Liga (50,9%). Τον υψηλότερο καθαρό χρόνο παιχνιδιού μεταξύ των πέντε μεγάλων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων καταγράφει η γερμανική Bundesliga (58,5%), ενώ ο χαμηλότερος μετρήθηκε για την ισπανική La liga (55,8%).

Το υψηλότερο ποσοστό των λεπτών για πραγματικό παιχνίδι συλλόγων καταγράφηκε για την σουηδική Σούντσβαλ (63,7%) και ο χαμηλότερος στην πορτογαλική Φεϊρένσε (45,7%).

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή