Στις οπτικές ίνες… κολλάει η πρεμιέρα του VAR στο πρωτάθλημα της Super League 1

Print Friendly, PDF & Email

Το VAR χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος, ωστόσο όπως φαίνεται δύσκολα θα είναι όλα έτοιμα για να κάνει πρεμιέρα και στο πρωτάθλημα της Super League 1 από την πρώτη αγωνιστική.

Τόσο η FIFA όσο και η UEFA, αλλά και η πλειονότητα των ομάδων επιθυμούν το VAR να εφαρμοστεί σε όλους τους αγώνες της Super League 1 από την ερχόμενη σεζόν, ωστόσο ακόμη υπάρχουν εκκρεμότητες που δεν έχουν διευθετηθεί.

«Οι πιθανότητες να αρχίσει το πρωτάθλημα με VAR, όπως επιθυμούν διακαώς FIFA και UEFA, είναι κάτω από 5%»,όπως ανέφερε πηγή μέσα από την ΕΠΟ στην εφημερίδα «Live Sport».

Η σύμβαση με το ανάδοχο σχήμα για το έργο έχει υπογραφεί από την κυβέρνηση στις 9 Μαΐου και οι εταιρείες που ανέλαβαν την υλοποίησή του θα είναι πανέτοιμες για την πρεμιέρα στις 24 Αυγούστου, ωστόσο η λειτουργία του VAR προϋποθέτει οπτικές ίνες σε όλα τα γήπεδα. Ο ΟΤΕ θα αναλάβει το έργο, αλλά ακόμη δεν έχουν υπογραφεί οι συμβάσεις και στην ΕΠΟ έχουν την ενημέρωση πως απαιτούνται 4-5 μήνες για να τοποθετηθούν οι οπτικές ίνες. ‘

Ο χρόνος αυτός ενδέχεται να μειωθεί όταν πέσουν οι υπογραφές, αλλά είναι απίθανο να προλάβουν τις πρώτες αγωνιστικές και το πιθανότερο είναι να περάσουν κάποιες αγωνιστικές στο πρωτάθλημα μέχρι να εφαρμοστεί κανονικά το VAR.

Πηγή: sportfmpatras.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή