Στις 24 Απριλίου αποφασίζει η βελγική λίγκα για οριστική διακοπή του πρωταθλήματος

Print Friendly, PDF & Email

Η Λίγκα του Βελγίου αποφάσισε να καθυστερήσει περισσότερο από μία εβδομάδα την επικείμενη επικύρωση της απόφασής της να ακυρώσει την υπόλοιπη σεζόν.

Το διοικητικό συμβούλιο της Pro League ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα πως θα διακόψει οριστικά το υπόλοιπο της σεζόν, επικαλούμενη ανησυχίες για την υγεία και οικονομικές δυσκολίες μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η οποία έπληξε το Βέλγιο σκληρά και έχει πάρει πάνω από 2.500 ζωές.

Η διακοπή σήμαινε ότι ο τίτλος θα πάει στην πρωτοπόρο της βαθμολογίας Κλαμπ Μπριζ, ωστόσο έμεινε ανοιχτό να διευθετηθεί ποιες ομάδες θα λάβουν μέρος στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης σεζόν όπως επίσης ποια ομάδα θα υποβιβαστεί και ποιες θα προβιβαστεί.

Η απόφαση επρόκειτο να επικυρωθεί από τη γενική συνέλευση των συλλόγων στις 15 Απριλίου και αναμένονταν μία τυπική διαδικασία αφού 17 από τις 24 ομάδες είχαν υπογράψει προηγουμένως μια επιστολή ζητώντας τη διακοπή της υπόλοιπης σεζόν.

Αλλά την Πέμπτη η ΓΣ μετατέθηκε χωρίς καμία εξήγηση στις 24 Απριλίου, προκαλώντας εικασίες σχετικά με πιθανή ανατροπή της αρχικής απόφασης.

Αυτή η εξέλιξη ήρθε λίγες μέρες μετά την κριτική που άσκησε η UEFA κατά του Βελγίου, ότι δεν εξαντλεί τα χρονικά περιθώρια για να ολοκληρώσει την αγωνιστική περίοδο τους προσεχείς μήνες. Το διοικητικό όργανο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου έχει ζητήσει από τις ενώσεις μελών του να προσπαθήσουν και να κάνουν.

Υπήρξε επίσης η απειλή ότι οι βελγικοί σύλλογοι δεν θα μπορέσουν να συμμετάσχουν στο Champions League και στο Europa League την επόμενη σεζόν.

Εξάλλου, η απόφαση μετάθεσης της ΓΣ έρχεται έρχεται μια μέρα μετά την ανάκληση των επαγγελματικών αδειών από τρεις ομάδες της πρώτης κατηγορίας, μεταξύ των οποίων και οι δέκα φορές πρωταθλήτρια Σταντάρ Λιέγης και από τέσσερις ομάδες της δεύτερης κατηγορίας, δείγμα ότι το βελγικό ποδόσφαιρο διάγει περίοδο κρίσης.

Οι άλλες δύο ομάδες που δεν πληρούν τις απαιτήσεις αδειοδότησης και έχουν ανοιχτές οικονομικές υποχρεώσεις με συνέπεια να απειλούνται με υποβιβασμό στις ερασιτεχνικές κατηγορίες είναι η Οστάνδη και η Μουσκρόν.

Η Σταντάρ πάντως ανακοίνωσε πως θα ασκήσει έφεση.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή