Στις 8 Ιουνίου έρχεται η FIFA στην Αθήνα για συνάντηση με ΠΑΕ και Ενώσεις

Print Friendly, PDF & Email

Η έλευση της FIFA στην Αθήνα, που είχε προαναγγείλει το Soccerplus, για συναντήσεις με τις ΠΑΕ της Super League, αντιπροσωπεία Ενώσεων και την ΕΠΟ, προγραμματιστήκε για τις 8 Ιουνίου.

Η συνάντηση θα γίνει σε συνέχεια αυτής που υπήρξε στις 18/5 στη Ζυρίχη ανάμεσα στη FIFA και τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γ. Βασιλειάδη, με θέμα την εναρμόνιση της αθλητικής νομοθεσίας με το καταστατικό της ομοσπονδίας και ενόψει της ετήσιας ΓΣ της ΕΠΟ στις 30/6, οπότε θα τεθούν προς ψήφιση οι καταστατικές αλλαγές.

Μεταξύ των θεμάτων που θα τεθούν προς συζήτηση είναι το εκλογικό σώμα και η σύνθεση της ΓΣ της ΕΠΟ, ο αριθμός των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής και ο αριθμός των επιτροπών, ενώ δεν αποκλείεται να τεθεί το θέμα διορισμού της mediation committee και της λειτουργίας της διαιτησίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Soccerplus η FIFA προσανατολίζεται να προτείνει την επαναφορά του αριθμού του αριθμού των μελών της ΓΣ στα επίπεδα του Ιανουαρίου 2015, όταν κάθε Ένωση είχε δικαίωμα μίας ψήφου ενώ από μία ψήφο είχαν και οι δύο επαγγελματικές λίγκες.

Το σενάριο που φέρεται να προκρίνει η FIFA είναι αυτό της μίας ψήφου ανά Ένωση και της μίας ψήφου σε κάθε ΠΑΕ της Super League. Δηλαδή το σύνολο των εκλεκτόρων θα μειωθεί σε 72 από 180 που είναι σήμερα.

Επίσης η πρόθεση της FIFA είναι να ζητηθεί μείωση των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής και τους αριθμού των επιτροπών της ΕΠΟ.

Αναμένεται δε ότι θα υπάρξει συνάντηση και με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γ. Βασιλειάδη ο οποίος έχει ζητήσει από τη FIFA να ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα για την εύρυθμη λειτουργία του ποδοσφαίρου και της ΕΠΟ προκειμένου ο ίδιο να προβεί σε νομοθετικές ρυθμίσεις που θα εναρμονίζουν τον αθλητικό νόμο με το καταστατικό της ομοσπονδίας.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή