Αρχική SocceroPolis Στους 40 θα πάει το θερμόμετρο Δευτέρα και Τρίτη

Στους 40 θα πάει το θερμόμετρο Δευτέρα και Τρίτη

Νέο κύμα καύσωνα αναμένεται να χτυπήσει μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα, ξεκινώντας με 38-39 βαθμούς τη Δευτέρα και το θερμόμετρο να ξεπερνά τους 40 βαθμούς από τον Τρίτη.

 Σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο, ο υδράργυρος πιθανότατα θα φτάσει έως τους 42 βαθμούς. Ωστόσο, ο καύσωνας θα είναι πιο ήπιος σε σύγκριση με το προηγούμενο κύμα που έπληξε τη χώρα για ένα τετραήμερο.

Έτσι, από την Κυριακή θα αρχίσει να ανεβαίνει σταδιακά η θερμοκρασία στα επίπεδα των 37-38°C και τοπικά 39°C στα ηπειρωτικά τμήματα. Οι τιμές αυτές είναι καθ’όλα φυσιολογικές ειδικά για το 1ο δεκαήμερο του Ιουλίου. Τη Δευτέρα η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή. Την Τρίτη όμως, θα υπάρξει νέα άνοδος της θερμοκρασίας και έτσι, ενώ μέχρι εχθές φαινόταν ότι ο καύσωνας θα μας επηρεάσει από την Τετάρτη, τα προγνωστικά μοντέλα τον φέρνουν λίγο πιο νωρίς.

Στην Αττική η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 40°C, ενώ στα κεντροδυτικά τμήματα του νομού ο υδράργυρος πιθανώς να φτάσει τους 41°C. Πολύ μικρή η πιθανότητα, σε αυτά τα τμήματα, η θερμοκρασία να ξεπεράσει τους 41°C. Στις παραλιακές περιοχές η θερμοκρασία θα φτάσει στους 37-38°C.

Exit mobile version