«Στοχευμένη η εισβολή στο ΟΑΚΑ, κατάπτυστη ενέργεια για να εκτεθεί η χώρα διεθνώς»

Print Friendly, PDF & Email

H Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τα φαινόμενα ρατσισμού και φασιστικής νοοτροπίας, υπογραμμίζοντας ότι θα σταθεί στην απέναντι πλευρά και καλώντας σε συστράτευση τους θεσμικούς φορείς της χώρας και τους υγιώς σκεπτόμενους φιλάθλους.

Με δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Ευάγγελος Γραμμένος, τοποθετήθηκε σαφώς και κατηγορηματικά για ένα θέμα, που πλέον λαμβάνει έκταση:

«Είναι αυτονόητο ότι η ΕΠΟ καταδικάζει απερίφραστα και κατηγορηματικά τέτοιου είδους δηλώσεις και θέσεις, που επαναφέρουν στη μνήμη των πολιτών τον εφιάλτη του φασισμού. Αυτό το απορρίπτει και το σύνολο της υγιούς κοινωνίας. Θεωρώ στοχευμένη την εισβολή που έγινε στο ΟΑΚΑ, στον αγώνα της Εθνικής με την Εσθονία. Αποτελεί κατάπτυστη ενέργεια και προσπάθεια να εκθέσει τη χώρα διεθνώς.

Η Ελλάδα βίωσε διαχρονικά το φασισμό και πλήρωσε βαρύ τίμημα γι΄ αυτόν. Τέτοιες πράξεις είναι απόλυτα καταδικαστέες αλλά χρειαζόμαστε ευρύτερο κοινωνικό συνασπισμό και παρέμβαση. Η Ομοσπονδία, με βάση και τη διεθνή εμπειρία, είναι αποφασισμένη να αναλάβει πρωτοβουλίες, μαζί με τους εθνικούς φορείς. Καλούμε άμεσα σε συστράτευση, πλέον των παραπάνω και όλους τους υγιείς Έλληνες φιλάθλους».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή