Στο αρχείο οι καταγγελίες του ισοβίτη Γιαννουσάκη για Καμμένο και λοιπούς

Print Friendly, PDF & Email

Ολοκληρώθηκε η έρευνα που διενεργήθηκε από την Εισαγγελία Εφετών Πειραιά για τις καταγγελίες του ισοβίτη Ευθύμιου Γιαννουσάκη ότι δέχθηκε πιέσεις από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο και από άλλα πρόσωπα για να εμπλέξει στην υπόθεση της μεταφοράς δύο τόνων ηρωίνης με το πλοίο Noor1 τον εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη.

Ο εισαγγελέας εφετών Παναγιώτης Μπρακουμάτσος που διενήργησε την έρευνα επί δίμηνο κατέληξε σε πόρισμα ( περίπου 20 σελίδων) σύμφωνα με το οποίο δεν προέκυψαν ευθύνες για την εισαγγελέα Ειρήνη Τζήβα που επισκέφθηκε τον ισοβίτη στις φυλακές προκειμένου να πάρει κατάθεση όπως και για τον δημοσιογράφο Μάκη Τριανταφυλλόπουλο.

Επίσης κατά το εισαγγελικό πόρισμα ευθύνες εμπλοκής στην υπόθεση των πιέσεων κατά Γιαννουσάκη δεν προέκυψαν ευθύνες και κατά εκείνων των προσώπων που κατονόμασε ενώπιον του εισαγγελικού λειτουργού ο δημοσιογράφος και επικεφαλής της εφημερίδας Παραπολιτικά Γιάννης Κουρτάκης.

Μόνον για τον ανακριτικό υπάλληλο του Λιμενικού Σώματος Παναγιώτη Χριστοφορίδη , ο οποίος επίσης είχε καταγγελθεί από τον ισοβίτη Γιαννουσάκη για άσκηση πιέσεων, ο εισαγγελέας εφετών, απέστειλε τη δικογραφία για περαιτέρω αξιολόγηση στο Ναυτοδικείο, που κατά το νόμο είναι αρμόδιο για την περίπτωση Χριστοφορίδη, ως υπηρετούντος στο Λιμενικό Σώμα.

Επίσης η δικογραφία διαβιβάζεται αρμοδίως για πειθαρχικό έλεγχο σωφρονιστικών υπαλλήλων που είχαν την ευθύνη φύλαξης του ισοβίτη Γιαννουσάκη, προκειμένου να ελεγχθούν για τυχόν πειθαρχικά παραπτώματα (πώς είχε τηλέφωνο και λοιπά).

Σε ότι αφορά τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο ο εισαγγελέας εφετών δεν έχει αρμοδιότητα, όπως προβλέπεται από το νόμο, να ασχοληθεί με πολιτικά πρόσωπα και για το λόγο αυτό η δικογραφία έχει διαβιβαστεί στη Βουλή, όπου ήδη έχει κατατεθεί και αίτημα γι σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής από την αξιωματική αντιπολίτευση.

Πάντως, η κατάληξη της εισαγγελικής έρευνας για τις καταγγελίες Γιαννουσάκη, με την αρχειοθέτηση της υπόθεσης και τον μη εντοπισμό ποινικών ευθυνών προσδίδει στην έρευνα της Βουλής νέα τροπή.

Παράλληλα συνεχίζεται η έρευνα την οποία διενεργεί επίσης η Εισαγγελία Εφετών Πειραιά για όσα κατήγγειλε ο ίδιος ο κ. Καμμένος για παραλείψεις στην έρευνα για την υπόθεση του ναρκοπλοίου και λοιπά, ενώ ανοικτή είναι και η έρευνα που διενεργεί από καιρό η εισαγγελέας Ειρήνη Τζήβα σχετικά με την χρηματοδότηση του ναρκοφορτίου.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή