Στο “σφυρί” ο ΔΟΛ, ενδιαφέρον από Μαρινάκη, Αλαφούζο, Σαββίδη!

Print Friendly, PDF & Email

Oι εφημερίδες «Βήμα» και «Νέα», τα περιοδικά και οι άλλοι τίτλοι που κατέχει ο ΔΟΛ στο ένα… πακέτο και το 25% του Mega, το 50% της εταιρείας εκτυπώσεων «Ιρις», το κτίριο γραφείων στην οδό Μιχαλακοπούλου και συμμετοχές σε μικρότερες επιχειρήσεις media και ψηφιακής τεχνολογίας σε ξεχωριστά «πακέτα», συνθέτουν το… παζλ του πλειστηριασμού του ιστορικού εκδοτικού συγκροτήματος.

Η προκήρυξη των δύο πλειοδοτικών διαγωνισμών για την πώληση των περιουσιακών στοιχείων του Δημοσιογραφικού Ομίλου Λαμπράκη δημοσιεύεται σήμερα, προκειμένου να αρχίσει η διαδικασία «εκκαθάρισης εν λειτουργία».

Πρόκειται ουσιαστικά για πλειστηριασμό σε διαδικασία fast track. Εάν οι δύο διαγωνισμοί αποβούν άκαρποι, θα ακολουθήσουν νέοι, για την τμηματική εκποίηση τίτλων, ακινήτων, του πακέτου μετοχών του Mega και των άλλων συμμετοχών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πέντε είναι οι επιχειρηματίες που θα εκδηλώσουν και επί πρακτέω ενδιαφέρον για την απόκτηση του ΔΟΛ, εκ των οποίων τρεις είναι παράλληλα και ποδοσφαιρικοί παράγοντες, όπως επίσης και οι τρεις είχαν μετάσχει στη δημοπρασία των τηλεοπτικών αδειών η οποία, ως γνωστόν, κρίθηκε αντισυνταγματική.

Ο λόγος για τον ισχυρό άνδρα της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλη Μαρινάκης που έχει ενεργό ρόλο στα ΜΜΕ με τον όμιλο των Παραπολιτικών, τον μεγαλομέτοχο του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη και τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και πρόεδρο του ομίλου ΣΚΑΪ, Γιάννη Αλαφούζο.

Στους ενδιαφερόμενους για τον ΔΟΛ βρίσκονται τόσο ο Θεοχάρης Φιλιππόπουλος των Αττικών Εκδόσεων όσο και ο Γιάννης Φιλιππάκης της «Δημοκρατικός Τύπος» (εφημερίδες «Δημοκρατία», «Espresso» κλπ.).

Πηγή: sport24.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή