Στρασβούργο: Άφαντος ο δράστης του μακελειού

Print Friendly, PDF & Email

Τουλάχιστον τρεις έχασαν τη ζωή τους και δώδεκα τραυματίστηκαν, εκ των οποίων τουλάχιστον τρεις βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, στην επίθεση ενόπλου το βράδυ της Τρίτης στη χριστουγεννιάτικη αγορά της πόλης του Στρασβούργου, στη βορειοανατολική Γαλλία.

Οι δυνάμεις επιβολής της τάξης αναζητούν ακόμα τον δράστη, ο οποίος διαφεύγει της σύλληψης κι έχει «ταυτοποιηθεί» από τις αρχές, ενώ η αντιτρομοκρατική διεύθυνση της γαλλικής εισαγγελίας ανακοίνωσε πως διενεργεί έρευνα για την υπόθεση.

Σύμφωνα με νεότερο επίσημο απολογισμό, τον οποίο γνωστοποίησε ο δήμαρχος της πόλης Ρολάντ Ρις στο Γαλλικό Πρακτορείο, η επίθεση, η οποία διαπράχθηκε περί τις 19:00 (τοπική ώρα· 20:00 ώρα Ελλάδας) στο κέντρο της πόλης είχε αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους «τέσσερις άνθρωποι» και «περίπου δέκα να τραυματιστούν», από τους οποίους τουλάχιστον οι τρεις βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ανάμεσα στους τραυματίες είναι ένας στρατιώτης, που τραυματίστηκε ελαφρά όταν εξοστρακίστηκε μια από τις σφαίρες του ενόπλου, όπως γνωστοποίησε νωρίτερα το γαλλικό γενικό επιτελείο.

Ταυτοποίηθηκε ο δράστης

Ο δράστης της επίθεσης, που έχει φάκελο (fiché, συντομογραφία του όρου Sûreté de l’Etat) συνέχιζε ακόμη να «αναζητείται» από τις δυνάμεις επιβολής της τάξης τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη, υπογράμμισε η νομαρχία, η οποία προέτρεψε επιτακτικά τους πάντες στο Στρασβούργο να παραμείνουν «κλεισμένοι στα σπίτια τους».

Πριν διαφύγει, ο ένοπλος τραυματίστηκε από τις σφαίρες των ανδρών μιας στρατιωτικής περιπόλου που είχε αναπτυχθεί στο Στρασβούργο στο πλαίσιο της επιχείρησης Sentinelle και ήταν επιφορτισμένη με τη φρούρηση της χριστουγεννιάτικης αγοράς.

Αναλυτικά στο politik.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή