Στύλιος: “Γιατί να αμείβονται μόνο τρεις πρόεδροι ομοσπονδιών”;

Print Friendly, PDF & Email

Ολοκληρώθηκε η συζήτηση στη διαρκή επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής για το νέο αθλητικό νομοσχέδιο με τη συμμετοχή εκπροσώπων από όλα τα κόμματα. Παρακάτω οι κυριότερες αντιδράσεις:

Χαρά Κεφαλίδου (ΠΑΣΟΚ): «Επικαλείστε την ανεξαρτησία της ΕΕΑ αλλά δεν πείθεται κανείς όταν διορίζονται και παύονται κατά το δοκούν τα μέλη της. Παύει έτσι η ανεξαρτησία. Δεν υπάρχει καμία αποτελεσματική λειτουργία όπως είναι δομημένη η ΕΕΑ. Η ΕΕΑ μετατρέπεται σε όργανο επιβολής προστίμων επί παντός επιστητού

Το νομοσχέδιο αποπνέει έντονο κρατικισμό και αυτό μόνο προβλήματα μπορεί να προκαλέσει. Δεν μπορεί να υπάρχει παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο των πρωτογενών σωματείων. Δεν μπορούν να προκηρύσσονται εκλογές χωρίς να ξέρουμε το εκλογικό σύστημα. Το σύστημα των προέδρων μισθοφόρων δεν μας βρίσκει σύμφωνους.
Κατά βάση τον αθλητικό χώρο προσπαθείτε να ελέγξετε. Το νομοσχέδιο, μας προκαλεί πολλές απορίες, θολή εικόνα, ασάφειες».

Γιώργος Μαυρωτάς (Ποτάμι): Δίνουμε μεγάλη σημασία στον τρόπο στελέχωσης της ΕΕΑ, πρέπει να γίνεται με ανοιχτή πρόσκληση. Κρατούμε τις επιφυλάξεις της Σούπερ Λιγκ για τυχόν επικαλύψεις προστίμων.

Οι αρχαιρεσίες δεν θέλουμε να γίνουν πεδίο κομματικών αντιπαραθέσεων, δεν θέλουμε να υπάρχουν χρίσματα. Τα διαφορετικά ψηφοδέλτια μπορεί να εκφυλίσουν τις εκλογές.

Η υποχρεωτική ποσόστωση δεν είναι πανάκεια. Υπάρχει κενό νόμου, θα πέφτει η διοίκηση αν δεν βρίσκεται ικανός αριθμών γυναικών;

Στην αμοιβή του προέδρου της ομοσπονδίας θα πρέπει να μπαίνει ένα μάξιμουμ ποσοστό με βάση τα ίδια έσοδα της ομοσπονδίας».

Γιώργος Στύλιος (ΝΔ): «Συστηματική αντιμετώπιση της βίας δεν υπάρχει και δεν προβλέπεται από το νέο αθλητισμό νομοσχέδιο.

Η ΕΕΑ μετατρέπεται σε Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου. Δεν μας εξηγείται η αναγκαιότητα γιατί γίνεται αυτό. Το ίδιο είχε γίνει και με το ΕΣΚΑΝ, δεν έχει όμως λειτουργήσει ως ΝΠΔΔ. Μήπως έχουμε κάτι αντίστοιχο με την ΕΕΑ τώρα;
Είναι εξοπλισμένη με αρμοδιότητες για να εξασφαλιστεί η διαφάνεια του ποδοσφαίρου;

Με το να γίνονται οι εκλογές παρουσία δικηγόρων θα επιβαρύνονται οικονομικά τα μικρά σωματεία της περιφέρειας, που ψάχνουν με εισφορές μελών να έχουν υπόσταση και να λειτουργήσουν. Επίσης μπαίνει ο κομματισμός και ο συνδικαλισμός στις ομοσπονδίες.

Προβλέπεται αμοιβή στους προέδρους στις τρεις ομοσπονδίες που έχουν επαγγελματικά σωματεία. Γιατί μόνο σε τρεις ομοσπονδίες και όχι σε όλες. Γιατί δεν υπάρχει ασφαλιστική δικλείδα για το ποσοστό της αμοιβής. Γράφεται και ακούγεται ότι υπάρχει πρόεδρος που θα παίρνει 25.000 ευρώ το μήνα…».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή