Συλλαλητήριο: Χημικά, τραυματίες και μαχαίρωμα

Print Friendly, PDF & Email

Αρκετοί ήταν οι τραυματίες, εξαιτίας των επεισοδίων, που σημειώθηκαν νωρίτερα στη πλατεία Συντάγματος, στο συλλαλητήριο ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών.

Τα πρώτα επεισόδια ξεκίνησαν, όταν περίπου γύρω στις 14:30, μια μικρή ομάδα των κουκουλοφόρων κρατώντας καδρόνια στα χέρια, αρχικά επιχείρησε να ανέβει στο προαύλιο της Βουλής πετώντας προς τα ΜΑΤ μπογιές και μπουκάλια με νερό, ενώ στην συνέχεια οι αρχές, απάντησαν με ρίψη χημικών και με χρήση των γκλοπ, με τους διαδηλωτές να ανταπαντούν πετώντας φωτοβολίδες.

Έπειτα, λόγω της αποπνικτικής κατάστασης η οποία δημιουργήθηκε στο σημείο, πολλοί διαδηλωτές, αναγκάστηκαν να απομακρυνθούν από το σημείο, προκειμένου να συνέλθουν.

Από την πλευρά του, πηγές του ΕΚΑΒ αναφέρουν ότι κλήθηκε να παράσχει βοήθεια σε 10 άτομα, εκ των οποίων ένας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Επίθεση σε φωτορεπόρτερ

Επίθεση δέχτηκε κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου ο φωτορεπόρτερ Κωστής Νταντάμης, που ανήκει στην ομάδα του Sputnik, όταν ομάδα αγνώστων άρχισε να τον κλωτσάει, και να τον χτυπάει με ρόπαλα. Ο φωτορεπόρτερ φέρει τραύματα στο κεφάλι και διακομίστηκε στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός. Επιπλέον οι άγνωστοι του έκλεψαν και τον φωτογραφικό εξοπλισμό του.

«Μου φώναζαν φέρε την κάμερα, δεν την έδωσα και άρχισαν να με χτυπούν και να με βαράνε. Ξεκίνησαν γύρω στα 2-3 άτομα και μετά μαζεύτηκαν κι άλλοι. Μου έκλεψαν τον εξοπλισμό», καταγγέλλει ο φωτορεπόρτερ.

«Ξεκίνησαν 2-3 άτομα και μετά μαζεύτηκε όχλος. Είχαμε πέσει κάτω και μας βάραγαν με ρόπαλα, κλωτσιές και μπουνιές», πρόσθεσε.

Μαχαίρωμα

Την ίδια ώρα άγνωστοι μαχαίρωσαν άγρια έναν άνδρα στη συμβολή των οδών Ασκληπιού και Σόλωνος.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι άγνωστοι επιτέθηκαν στον άντρα και τον μαχαίρωσαν στον μηρό, ενώ του έκαψαν και τη μοτοσικλέτα.

Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στον Ερυθρό Σταυρό.

Αναλυτικά στο politik.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή