«Συμμερίζομαι την αγωνία των διαιτητών, οι παράγοντες χειραγωγούν το ποδόσφαιρο»

Print Friendly, PDF & Email

Στην εκπομπή του Αγγελου Στίμου στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ φιλοξενήθηκε ο ΓΓΑ, Ιούλιος Συναδινός, από την Ερμούπολη, όπου και έδωσε το παρών στα εγκαίνια του ανακαινισμένου γηπέδου της ΕΠΣ Κυκλάδων.

Για όσα γίνονται στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου της τελευταίες ημέρες, ο κ. Συναδινός τόνισε ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς πρέπει να βρουν λύσεις στα προβλήματα που υπάρχουν, ενώ έκανε λόγο για χειραγώγηση του αθλήματος από τους παράγοντες, οι οποίοι ενδιαφέρονται μόνο για τις ομάδες τους.

Αναφορικά με το ζήτημα της προστασίας των διαιτητών, ο ΓΓΑ, αφού καταδίκασε την επίθεση κατά του Θανάση Τζήλου, υπογράμμισε ότι κατανοεί την αγωνία τους και βλέπει θετικά το γεγονός ότι αποφάσισαν να άρουν την αποχή τους για να γίνει η επανέναρξη του πρωταθλήματος κανονικά.

Αναλυτικά όσα είπε ο κ. Συναδινός:

Για το ποδόσφαιρο: «Υπάρχουν δύο μοντέλα. Το ερασιτεχνικό που αρκετοί ζουν γι’ αυτό και το επαγγελματικό που κάποιοι ζουν από αυτό. Η Πολιτεία είναι υποχρεωμένη στα στηρίξει το ερασιτεχνικό, καθώς έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα σε σχέση με το επαγγελματικό».

Για τα προβλήματα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου: «Δεν έχουν κάνει όλοι την αυτοκάθαρσή τους. Πρέπει οι εμπλεκόμενοι φορείς να βρουν λύσεις στα προβλήματα, καθώς για να αναπτυχθεί το ποδόσφαιρο χρειάζονται κανόνες.

Οι παράγοντες ενδιαφέρονται μόνο για τις ομάδες τους. Χειραγωγούν ένα κοινωνικό αγαθό και δεν έχουν κάνει ότι πρέπει για τη βελτίωσή του».

Για την επίθεση κατά Τζήλου και τη στάση των διαιτητών: «Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση στον Τζήλο. Συμμερίζομαι την αγωνία των διαιτητών. Είναι θετικό το γεγονός ότι θα γίνει η επανέναρξη του πρωταθλήματος χωρίς προβλήματα».

Για τον αθλητικό νόμο: «Πρέπει να αντικαταστήσει τον παλιό, καθώς η κοινωνία εξελίσσεται διαρκώς».

Για το VAR: «Είναι ένα μέτρο που αναμένεται να βοηθήσει».

Για τις επιχορηγήσεις: «Το θετικό είναι ότι παραμένουν σταθερές και δεν έχουν υπάρξει μειώσεις».

Για το αν τα περιστατικά βίας αφορούν μόνο το ποδόσφαιρο: «Σε όλα τα αθλήματα έχουμε δει παρόμοια φαινόμενα, καθώς οι οπαδοί μεταφέρονται από το ένα στο άλλο».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή