Συμφωνία Λιγκών ή διαιτησία από την ΕΠΟ για τις προκηρύξεις των πρωταθλημάτων

Print Friendly, PDF & Email

Εντός του Ιουλίου οι τρεις επαγγελματικές λίγκες θα πρέπει να υποβάλλουν τις προκηρύξεις των πρωταθλημάτων τους στην ΕΠΟ.

Σε αυτές θα προβλέπεται ο αριθμός των ομάδων που θα υποβιβαστούν και κατά περίπτωση θα προβιβαστούν.

Αν ο αριθμός των ομάδων δεν συμπίπτει, δηλαδή αν για παράδειγμα ο αριθμός των ομάδων που θα προβλεφθεί να υποβιβαστεί από τη Super League 1 δεν είναι αντίστοιχος του αριθμού που θα προβλεφθεί να προβιβαστούν από το πρωτάθλημα της Super League 2, τότε το θέμα καταλήγει στη διατησία της ΕΠΟ και τελικά αποφασίζει η Εκτελεστική της Επιτροπής, όπως συνέβη πέρυσι.

Πέρυσι ο αριθμός των ομάδων που θα υποβιβάζονταν από τη Super League στη Football League είχε αποτελέσει σημείο τριβής ανάμεσα στις δύο λίγκες και την απόφαση είχε πάρει κατά πλειοψηφία η ΕΠΟ.

Η Super League ζητούσε, λόγω της μείωσης των ομάδων της κατηγορίας, να υποβιβαστούν τρεις και ν’ ανέβει ένας, ενώ η Football League είχε προτείνει να γίνει και αγώνας μπαράζ μεταξύ του 14ου της Super League και του δεύτερου της Football League.

Tελικά στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ υπερψηφίστηκε η θέση της Football League.

Την Τρίτη 18/6 η Super League θ’ αποφασίσει την έγκριση Προκήρυξης Πρωταθλήματος Super League 1 (ανδρών), αγωνιστικής περιόδου 2019 – 2020.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην προκήρυξη θα αναφέρεται ότι υποβιβάζεται απευθείας ο 8ος των πλέι άουτ, που θα διεξαχθούν ανάμεσα στις ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 7-14 στην κανονική περίοδο, ενώ ο 7ος θα δώσει μπαράζ με τον δεύτερο της Super League 2.

Aν όμως η νέα Super League 2, που οργανωτικά υπάγεται στo φορέα που διοργανώνει τη Football League, προβλέψει στη δική της προκήρυξη ν’ ανεβαίνουν απευθείας οι δύο πρώτοι, τότε θα υπάρξει νέα σύγκρουση την οποία και πάλι θα κληθεί να διαχειριστεί η ΕΠΟ.

Το ίδιο θα συμβεί αν δεν συμφωνούν οι προκηρύξεις των Super League 2 και Football League για τον αριθμό των ομάδων που θα υποβιβαστούν και θα προβιβαστούν, όπως και οι προκυρήξεις Football League – Γ’ Εθνικής.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή