Συνάντηση Αλαφούζου-Φούσεκ για τη διαιτησία και προετοιμασία για τη συνάντηση των “Big-4”

Print Friendly, PDF & Email

O μεγαλομέτοχος του Παναθηναίκού Γιάννης Αλαφούζος συναντήθηκε με τον ειδικό εμπειρογνώμομνα των FIFA/UEFA σε θέματα ΕΠΟ, Πέτρ Φούσεκ.

Όπως αναφέρει το trifilara.gr “στη συζήτηση του εφοπλιστή και του επιτετραμμένου της FIFA/UEFA συμπεριλήφθηκαν αρκετά θέματα στην ατζέντα, πρωτίστως όμως ο Αλαφούζος έθιξε την αντιμετώπιση του Παναθηναϊκού από τους διαιτητές, με τελευταία κρούσματα τις υποδείξεις του Φιλανδού Γκεστράνιους στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Ενώ αναφορά έγινε και στη διαιτησία του Φωτιάδη στο ματς Κυπέλλου με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Ο Αλαφούζος επισήμανε στον Φούσεκ ότι έχει συμπεριφερθεί με υπομονή και έχει στηρίξει το έργο της Επιτροπής Παρακολούθησης, όμως διαπιστώνει ότι η εποικοδομητική στάση δεν τυγχάνει σεβασμού. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Φούσεκ αναγνώρισε τα προβλήματα και τις παθογένειες του ελληνικού ποδοσφαίρου και υποστήριξε ότι η κατάσταση βελτιώνεται αλλά χρειάζεται χρόνο.

Ακόμα, ο Αλαφούζος και ο Φούσεκ συζήτησαν για τις προσπάθειες παραγόντων να επηρεάσουν τους ρέφερι και τα κέντρα αποφάσεων, καθώς και την αντίδραση των ξένων ομοσπονδιών στα συγκεκριμένα φαινόμενα.

Επίσης, πραγματοποιήθηκε προεργασία για το κοινό ραντεβού Αλαφούζου, Μαρινάκη, Σαββίδη και Μελισσανίδη που θέλει να οργανώσει η FIFA και δείχνει να έχει κλειδώσει για τα τέλη Ιανουαρίου – αρχές Φεβρουαρίου.

Πάντως, ο Αλαφούζος δεν θα αρκεστεί στη συνάντηση με τον Φούσεκ, αλλά υπάρχουν σοβαρές σκέψεις – στην παρούσα φάση – να απευθυνθεί εκ νέου και στο ανώτερο επίπεδο.

Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός ενδέχεται να επικοινωνήσει (όπως στο παρελθόν) και με τον διευθυντή των Εθνικών Ομοσπονδιών της UEFA, Ζόραν Λάκοβιτς, ώστε να εκφράσει τη θέση του για τα τεκταινόμενα του τελευταίου χρονικού διαστήματος. Ο Παναθηναϊκός δραστηριοποιείται πλέον ενεργά στα θέματα διαιτησίας, ωστόσο όπως όλα δείχνουν μόνο αν όλες οι πλευρές κάτσουν στο ίδιο τραπέζι μπορεί να βρεθεί λύση για το πολύπαθο ελληνικό ποδόσφαιρο.”

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή