Αυγενάκης-Λεουτσάκος: Θετική εισήγηση για τα τηλεοπτικά, όμως αποφασίζουν άλλοι…

Print Friendly, PDF & Email

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Ένωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Α2 και Β’ Εθνικής, Λεωνίδα Λεουτσάκο, είχε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, με αντικείμενο τις διοργανώσεις των πρωταθλημάτων Super League 2 και Football League.

Κύριο θέμα ήταν τα τηλεοπτικά με τον κ. Λεουτσάκο, να υπογραμμίζει την αναγκαιότητα να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα της αναδιάρθρωσης στο οικονομικό, προκειμένου να ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Επεσήμανε δε, τα τεράστια έξοδα που έχουν να καλύψουν οι 26 ομάδες, δίνοντας έμφαση στις μετακινήσεις, τα έξοδα διαιτησίας και τη φορολογία.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Super League 2 – Football League ζήτησε δικαίως να υλοποιηθούν οι αποφάσεις της προηγούμενης κυβέρνησης που αφορούν τα δύο πρωταθλήματα και συνδέονται με την απόκτησή τους από την ΕΡΤ έναντι συγκεκριμένου ποσού. Όπως αναφέρει δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Football League, ο υφυπουργός αθλητισμού είπε ότι “η εισήγησή του για τα τηλεοπτικά είναι θετική αλλά την απόφαση λαμβάνουν οι κ.κ. Σταϊκούρας, Πέτρας και Μενδώνη. Υπογράμμισε ωστόσο, πως το όλο θέμα θα έχει ολοκληρωθεί μέσα στο επόμενο δεκαήμερο”.

Γενικά ο κ. Λεουτσάκος αναφέρθηκε στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των δύο ποδοσφαιρικών κατηγοριών και επισήμανε τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ενόψει της έναρξης της αγωνιστικής περιόδου 2019-2020: Το τηλεοπτικό συμβόλαιο, η ανανέωση της άδειας διεξαγωγής αθλητικών συναντήσεων, στα γήπεδα-στάδια που χρησιμοποιούν οι ομάδες, το ηλεκτρονικό εισιτήριο, οι εγκρίσεις από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, το υπέρογκο κόστος μετακινήσεων κ.ά.

Παράλληλα ζήτησε την άμεση επαναλειτουργία της ΕΕΑ ενώ κατέθεσε και σχετικό έγγραφο για το θέμα της ανανέωσης της άδειας διεξαγωγής αγώνων των γηπέδων Super League 2 και Football League.

Από την πλευρά του ο Υφυπουργός διευκρίνισε ότι κατανοεί την σημαντικότητά τους ως έσοδο, για τις ομάδες αυτών των κατηγοριών και δήλωσε πως η εισήγησή του είναι θετική αλλά την απόφαση λαμβάνουν οι κ.κ. Σταϊκούρας, Πέτσας και Μενδώνη. Υπογράμμισε ωστόσο, πως το όλο θέμα θα έχει ολοκληρωθεί μέσα στο επόμενο δεκαήμερο.

Ο υφυπουργός και στάθηκε στην ανάγκη εξυγίανσης του χώρου, με σεβασμό μεν στο αυτοδιοίκητο, αλλά και με αυστηρή εφαρμογή του θεσμικού πλαισίου και την υιοθέτηση δικλείδων ασφαλείας. Τόνισε, μάλιστα, ότι πρέπει να δοθεί έμφαση στην πρόληψη και όχι στην καταστολή.

Εξάλλου επιβεβαίωσε τη διάθεση στενής συνεργασίας, αναφέρθηκε στην ανάγκη εφαρμογής κανόνων διαφάνειας, τόνισε την ανάγκη συντήρησης και εκσυγχρονισμού των αθλητικών εγκαταστάσεων, έθιξε το επείγον της αντιμετώπιση του προβλήματος των προ-συνεννοημένων αγώνων και της βίας, ενώ δεσμεύτηκε για την εξέταση βελτίωσης του φορολογικού πλαισίου.

Τέλος, ο κ. Αυγενάκης, αποδέχθηκε με χαρά την πρόσκληση, που του απηύθυνε ο κ. Λεουτσάκος, να παρευρεθεί στις κληρώσεις των αγώνων των Super League 2 και Football League.

 

 

 

 

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή