Απελευθερώνονται οι μετακινήσεις φιλάθλων, ενεργοποιείται ο νόμος Κοντονή

Print Friendly, PDF & Email

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, με επιστολές του στις ΠΑΕ ΑΕΚ, ΠΑΕ Ατρόμητος, ΠΑΕ Ολυμπιακός, ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ΠΑΕ Πανιώνιος και ΠΑΕ ΠΑΟΚ καλεί τις διοικήσεις των ομάδων να παραστούν την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου στις 11:00 π.μ. στη ΓΓΑ, προκειμένου να συζητηθεί από κοινού το πλαίσιο των μετακινήσεων των οπαδών μέχρι το τέλος της εφετινής σεζόν. Στη συνάντηση έχουν προσκληθεί επίσης οι πρόεδροι των ΕΠΟ και Super League.

Σύμφωνα με πληροφορίες του SoccerPlus θα προτείνει στους εκπροσώπους του ποδοσφαίρου την απελευθέρωση των μεμονωμένων μετακινήσεων, πλην των ντέρμπι, με αντιστάθμισμα την ενεργοποίηση του νόμου Κοντονή και ειδικότερα των διοικητικών κυρώσεων σε περιπτώσεις βίας σε αθλητικούς χώρους.

Ο υφυπουργός αθλητισμού θεωρεί δυσλειτουργικό το νομικό πλαίσιο που υπάρχει και το οποίο αφενός μεν οδηγεί σε διαμαρτυρίες ομάδων προς το πρόσωπό του όταν υπάρχει απαγόρευση μεμονωμένης μετακίνησης (π.χ. ΑΕΚ για τη Λειβαδειά, ΟΣΦΠ για το ματς με τον Πλατανιά στο κύπελλο), αφετέρου δε οδηγεί σε παραβιάσεις υπουργικών αποφάσεων απαγόρευσης μετακίνησης.

Μέχρι στιγμής ο νόμος Κοντονή με τις ποινές σε περιπτώσεις βίας που επιβάλλονται από τον ίδιο τον υφυπουργό Αθλητισμού παραμένει ανενεργός από τον Βασιλειάδη.

Το πρόβλημα των μετακινήσεων φιλάθλων, ήρθε στην επιφάνεια έπειτα από την παραβίαση υπουργικής απόφασης περί απαγόρευσης οργανωμένης και μεμονωμένης μετακίνησης, από του φιλάθλους της ΑΕΚ στον αγώνα με τον Παναιτωλικό, ενώ οι ασάφειες του νόμου που “επιτρέπουν” να μετατρέπεται σε “οργανωμένη” μια “μεμονωμένη μετακίνηση” καταγράφηκαν σε ρεπορτάζ καταγράφηκαν πρόσφατα σε ρεπορτάζ που μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ. 

 

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή