Συνάντηση κορυφής FIFA – UEFA με θέμα τη διαιτησία στην Ελλάδα

Print Friendly, PDF & Email

Συνάντηση με θέμα το ελληνικό ποδόσφαιρο και ειδικότερα τη διαιτησία θα έχει την Τρίτη (13/02) η FIFA και η UEFA, έπειτα από την πρόταση της “Επιτροπής Παρακολούθησης” στην τελευταία Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, με την οποία ζητούνταν η τοποθέτηση δύο ακόμα μελών από το εξωτερικό στην ΚΕΔ .

Η πρόταση αυτή φαίνεται να απηχεί τις απόψεις της UEFA και να αποτελεί αντίδραση στα συνεχή αιτήματα συγκεκριμένης ΠΑΕ, η οποία ζητεί την έλευση ξένων διαιτητών και έχει ως στοχεύει στην αντικατάσταση των Τριτσώνη-Κουκουλάκη από την ΚΕΔ από πρόσωπα που προέρχονται από το εξωτερικό. Με άλλα λόγια επιδιώκει να περάσει μέσω των υπερθνικών αρχών τι δικές της θέσεις στο ποδόσφαιρο.

Ωστόσο, μέχρι στιγμής:

α) η FIFA, που έχει την ευθύνη για τη διαιτησία στην Ελλάδα, δεν φαίνεται να ασπάζεται τις ανησυχίες της UEFA, οι οποίες οφείλονται σε ποικιλόμορφες πιέσεις και στον τεχνητό θόρυβο που δημιουργούνται από συγκεκριμένη ΠΑΕ,

β) ο Περέιρα δεν θεωρεί ότι πρέπει να αλλάξει η σύνθεση της ΚΕΔ, με τα μέλη της οποία έχει καλή συνεργασία και

γ) η ΕΠΟ, παρότι η διοίκησή της αποφεύγει να αναμειγνύεται σε θέματα διαιτησίας, δεν δικαιολογεί την πρόταση της Επιτροπής Παρακολούθησης για προσθήκη δύο μελών στην ΚΕΔ από το εξωτερικό, τουλάχιστον όπως φάνηκε από τις αντιδράσεις των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής στην τελευταία συνεδρίασή της.

Τέλος, από την πλευρά της Ομοσπονδίας μπαίνει το θέμα ποιος θα αναλάβει το κόστος για την πρόσληψη των δύο νέων μελών.

Πάντως, η συνάντηση της Τρίτης θεωρείται κρίσιμη για το τι θα γίνει με τη διαιτησία στην παρούσα φάση.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή