Συνάντηση Μαυρωτά με ομοσπονδίες διαιτητών για τους “στημένους αγώνες”

Print Friendly, PDF & Email

Στο πλαίσιο της  “Σύμβασης Μακόλιν (Magglingen/ Macolin) σχετικά με τη χειραγώγηση των αθλητικών αγώνων”, η οποία κυρώθηκε πρόσφατα από τη Βουλή των Ελλήνων και σε συνέχεα των επαφών της αθλητικής ηγεσίας με τους εμπλεκόμενους φορείς, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς πραγματοποίησε σήμερα συνάντηση με εκπροσώπους των Ομοσπονδιών και Συνδέσμων Διαιτητών των ομαδικών αθλημάτων.

Ο κ. Μαυρωτάς ενημέρωσε τους εκπροσώπους των Συνδέσμων για θέματα που αφορούν στη Σύμβαση Mακόλιν, στη δημιουργία της Εθνικής Πλατφόρμας Αθλητικής Ακεραιότητας, τη στόχευση και τον τρόπο λειτουργίας της. Παράλληλα επισήμανε τον κομβικό ρόλο που μπορούν να επιτελέσουν και οι Έλληνες διαιτητές στον τομέα της πρόληψης, της εκπαίδευσης των μελών τους, αλλά και της ευαισθητοποίησης στη μάχη ενάντια στη χειραγώγηση των αθλητικών αγώνων.

Από την πλευρά τους, μετά την ενημέρωση, οι εκπρόσωποι της ελληνικής διαιτησίας κατέθεσαν τις απόψεις και τις πρώτες προτάσεις τους όσον αφορά τη Σύμβαση σε σχέση με τον δικό τους τομέα ευθύνης.

Στη συνάντηση παρευρέθησαν οι κ.κ Ηλίας Καραγιάννης (Πρόεδρος Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου Ελλάδος), Κωνσταντίνος Μπούσιας (Πρόεδρος Ομοσπονδίας Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Ελλάδος) και εκ μέρους του Συνδέσμου Ελλήνων Διαιτητών Υδατοσφαίρισης (ΣΕΔΥ) οι κ.κ Μιχάλης Σκαλοχωρίτης (Πρόεδρος), Πολυχρονόπουλος Γιώργος (μέλος Δ.Σ.) και η κα Παναίτσα Δαλιάνη (Γενική Γραμματέας).

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή