Συνελήφθησαν δύο άτομα για αρχαιοκαπηλία

Print Friendly, PDF & Email

Δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σχηματίστηκε σε βάρος δύο ατόμων για υπόθεση αρχαιοκαπηλίας. Συνελήφθησαν από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος.

Από την Διεύθυνσης της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος είχε προηγουμένως διερευνηθεί η υπόθεση, καθώς χρήστης του διαδικτύου είχε αναρτήσει τα αντικείμενα σε ιστοσελίδα αγγελιών αναφορικά με πωλήσεις αρχαίων νομισμάτων.

Τα άτομο που ανάρτησε τα αντικείμενα ταυτοποιήθηκε από την Υποδιεύθυνση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος ως Έλληνας και κατά την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του βρέθηκαν τα παρακάτω: δώδεκα χάλκινα νομίσματα αρχαίων χρόνων, χάλκινο τμήμα πόρπης αρχαϊκών – κλασσικών χρόνων, δύο χάλκινα ελάσματα αρχαίων χρόνων, δύο μολύβδινα ελάσματα αρχαίων χρόνων, μολύβδινο σταθμίο, μολυβδόβουλο, δεκαέξι χάλκινα νομίσματα Βυζαντινών Χρόνων, δεκαεφτά χάλκινα εξαρτήματα ένδυσης, δύο χάλκινες πόρπες, χάλκινο δαχτυλίδι, επτά χάλκινα εξαρτήματα, δισκόμορφο μολύβδινο αντικείμενο, πιθανώς μολυβδόβουλο, τέσσερα μολύβδινα αντικείμενα και δεκατέσσερα μολύβδινα σφαιρίδια.

Και δεύτερος Έλληνας στην υπόθεση

Από την εξέλιξη της προανάκρισης προέκυψε και δεύτερο άτομο στην υπόθεση, στο σπίτι του οποίου κατασχέθηκαν δύο δίκαννα κυνηγετικά τυφέκια, μονόκαννο κυνηγετικό τυφέκιο και παλαιό εξάσφαιρο περίστοφο, το οποίο συνελήφθη καθώς δεν κατείχε άδεια και συνελήφθη.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή έπειτα από δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους.

Πηγή: politik

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή