“Σφάζονται” για την προεδρία της ΕΟΕ Καπράλος και Κούβελος

Print Friendly, PDF & Email

Τραγελαφικά είναι τα όσα συμβαίνουν με τους δύο μονομάχους για την προεδρία της ΕΟΕ, Καπράλο και Κούβελο, έπειτα από την απόφαση του ΣτΕ στις 13/7/2017 βάσει της οποίας οι εκλογές της ΕΟΕ, που έγιναν τον περασμένο Φεβρουάριο κρίθηκαν άκυρες.

Η αντιπαράθεση στην ΕΟΕ έχει πολιτικά χαρακτηριστικά αφού υποψηφιότητα Καπράλου φέρεται να στηρίζεται από την κυβέρνηση, ενώ αυτή του Κούβελου (συζύγου της Ντ. Μπακόγιάννη), από την αξιωματική αντιπολίτευση.

Ο εκπρόσωπος της ΕΠΟ στην ΕΟΕ στηρίζει την υποψηφιότητα Καπράλου.

Ο πρόεδρος Σπ. Καπράλος καθώς και οι προσκείμενοι σε αυτόν εκπρόσωποι των αθλητικών ομοσπονδιών έχουν ζητήσει την άμεση διεξαγωγή τους.

Απάντηση στην ανακοίνωση που εξέδωσαν οι 14 ομοσπονδίες που πρόσκεινται στον Καπράλο έδωσαν οι «13» του Κούβελου, ζητώντας την αποκατάσταση της νομιμότητας στην Ολομέλεια, πριν την προκήρυξη εκλογών.

Η ανακοίνωση, μεταξύ άλλων αναφέρει:  «Μετά την επίδοση προς την ΕΟΕ, την ΔΟΑ και τον κ. Νικολάου της απόφασης 1881/17 του ΣτΕ από τα 13 μέλη της ΕΟΕ που είχαν προσφύγει για ακύρωση των εκλογών της 6ης Φεβρουαρίου, σύμφωνα με την οποία έγιναν δεκτά όλα τα αιτήματα των προσφευγόντων και απορρίφθηκαν όλες οι αιτιάσεις της ΕΟΕ και του κ. Καπράλου, ο ελληνικός αθλητισμός παρουσιάζεται περισσότερο διχασμένος από ποτέ.

Χθες 18/07/17, ο κ. Καπράλος, υπό την ιδιότητα του απερχόμενου Προέδρου της ΕΟΕ, δημοσίευσε επιστολή του προς τον κ. Νικολάου, με την οποία φαίνεται να του ζητάει την άμεση προσφυγή σε νέες, νόμιμες αυτή τη φορά, εκλογές επικαλούμενος την ιδιότητα που ο τελευταίος έχει και μετά την απόφαση του ΣτΕ, εκείνη του Προεδρεύοντος της πρώτης εκλογικής Ολομέλειας της ΕΟΕ. Διαφορετικά, όπως γράφει και δημοσιεύει ο κ. Καπράλος, εντός 48 ωρών να του ανακοινώσει ότι δεν επιθυμεί να ασκήσει τα καθήκοντα του!!!

Τέτοιο θράσος ουδέποτε περιμέναμε από τον ενορχηστρωτή του φιάσκου της 6ης Φεβρουαρίου!

Πριν ακόμα στεγνώσει το μελάνι της απόφασης του ΣτΕ που ξεγύμνωσε τις αντίθετες με τον Νόμο πρακτικές που επέβαλε ο κ. Καπράλος στα λοιπά μέλη της ΕΟΕ, ο κύριος αυτός, επιδεικνύοντας απαράδεκτη προκλητικότητα, ζητάει από τον μοναδικό υπεύθυνο, όπως αποφάνθηκε το ΣτΕ, να κρίνει πότε θα συγκαλέσει την νόμιμη αυτή τη φορά Ολομέλεια κ. Νικολάου, να τον πληροφορήσει αν θα συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντα του ή όχι!

 

… Ο κ. Νικολάου, ελπίζουμε και εμείς να συγκαλέσει το συντομότερο δυνατόν την νέα Ολομέλεια, αφού προηγουμένως βέβαια αποκατασταθεί η νομιμότητα στην σύνθεση της Ολομέλειας, προκειμένου να μην βρεθούμε και πάλι στις αίθουσες των δικαστηρίων, εκεί δηλαδή που μας οδήγησαν οι παράνομες πράξεις του κ. Καπράλου.

Μέχρι τότε ο κ. Καπράλος μπορεί να διοικήσει το διαλυμένο καράβι που δημιούργησε! ».

 

Ο Καπράλος προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Δεν ταιριάζει στις αξίες του φίλαθλου πνεύματος και της ευγενούς άμιλλας, να ανταλλάσσονται ατέρμονες αλληλοεγκλήσεις μεταξύ στελεχών, που θέλουν να υπηρετούν το Ολυμπιακό Κίνημα, ενώπιον της κοινής γνώμης η οποία παρακολουθεί έκπληκτη την διαμάχη στο ανώτερο όργανο του Ελληνικού Ολυμπιακού Κινήματος.

Επιλογή μας είναι να μην επιδοθούμε σ’ ένα χαρτοπόλεμο που δεν οδηγεί πουθενά ιδιαίτερα μάλιστα όταν διαπιστώνεται ότι τέτοιου είδους πρακτικές – που επεκτείνονται και σε προσωπικό επίπεδο – σκοπό έχουν να παραπλανήσουν και να προκαλέσουν ψευδείς εντυπώσεις.

Είμαστε βέβαιοι ότι αποδίδοντας τον πρέποντα σεβασμό στην ελληνική δικαιοσύνη και ευελπιστώντας ότι αντιτάσσοντας την ψυχραιμία στον πανικό των συναδέλφων μας, η σύνεση και η δύναμη της δημοκρατικής πλειοψηφίας θα επικρατήσει και θα αποκαταστήσει την εύρυθμη λειτουργία της ΕΟΕ με αδιάβλητες εκλογές, που πρέπει να διενεργηθούν άμεσα.

Έχουμε δε την πεποίθηση ότι αυτό επιθυμεί διακαώς και η Δ.Ο.Ε.»

Το εξώδικο Κούβελου

Στη θέση του προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας θα επιστρέψει τη Δευτέρα ο Ισίδωρος Κούβελος, μετά την ακύρωση των εκλογών της 6ης Φεβρουαρίου από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

«Κατόπιν των ανωτέρω, σας ενημερώνω ότι στις 24-7-2017, ημέρα Δευτέρα και ώρα 13:30 θα προσέλθω στα γραφεία της ΔΟΑ προκειμένου να αναλάβω και να ασκήσω τα καθήκοντά μου υπό την ιδιότητά μου ως προσωρινός Πρόεδρος της Ακαδημίας και μέχρι τη διεξαγωγή νέων εκλογών για την ανάδειξη των οργάνων της ΕΟΕ» αναφέρει ο Ισίδωρος Κούβελος.

Ο κ. Κούβελος έστειλε εξώδικο στον πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρο Καπράλο, καλώντας τον να συμμορφωθεί στο διατακτικό της υπ’ αριθμ. 1881/2017 απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Ο πρόεδρος της ΔΟΑ ενημέρωσε τον κ. Καπράλο για την ακύρωση της εκλογής του κ. Φυσεντζίδη, ως Προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, σημειώνοντας πως «το αποτέλεσμα της εν λόγω ακυρωτικής απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας, ανατρέχει συνεπώς στο χρόνο προ της διενέργειας των εκλογών και στην επαναφορά των πραγμάτων, ως αυτά ίσχυαν προ της σύγκλησης της Εκλογικής Ολομέλειας κατά την 6/2/2017».

«Ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, είναι όργανο διοίκησης της και ο μόνος αρμόδιος να την εκπροσωπεί δικαστικά κι εξώδικα, να συγκαλεί το Διοικητικό Συμβούλιο αυτής, να προεδρεύει των συνεδριάσεων του και να καταρτίζει την ημερησία διάταξη (άρθρο 5 του π.δ/τος 302/2003)» επισημαίνει ο κ. Κούβελος και προσθέτει πως «αντίθετα, ο αντιπρόεδρος αυτής, σύμφωνα επίσης με ρητή πρόβλεψη του Κανονισμού λειτουργίας της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας ασκεί μόνο καθήκοντα αναπλήρωσης, απόντος ή κωλυομένου του προέδρου, καθήκοντα δηλαδή που προϋποθέτουν την ύπαρξη προέδρου αυτής».

 

ΤΟ ΚΛΕΙΔΩΜΕΝΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

Ο Κούβελος, όμως, δεν κατάφερε χθες να επανεγκατασταθεί, παρά την απόφαση του ΣτΕ, και απειλεί με νέα προσφυγή στη Δικαιοσύνη

Κλειδωμένο βρήκε το γραφείο του ο Ισίδωρος Κούβελος. Οι άνθρωποι της ΕΟΕ αρνήθηκαν να το ξεκλειδώσουν. Ολα αυτά, παρά την πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, βάσει της οποίας επανέρχονται οι διοικήσεις των ΕΟΕ και ΔΟΑ στην προ της 6ης Φεβρουαρίου κατάσταση, μέχρι τις προσεχείς εκλογές.

Οπως αναφέρει ο Κούβελος έχοντας προηγουμένως κοινοποιήσει την απόφαση του ΣτΕ με δικαστικό επιμελητή και ειδοποιήσει εγγράφως τον Μιχάλη Φισετζίδη, ο οποίος με παράνομη εκλογή (όπως δέχθηκε το ΣτΕ), είχε καταλάβει τη θέση του προέδρου της ΔΟΑ, εμφανίστηκε στην έδρα της Ακαδημίας προκειμένου να εγκατασταθεί στο γραφείο του, ως προσωρινός πρόεδρος και μέχρι τις νέες εκλογές συγκρότησης σε Σώμα των ΕΟΕ και ΔΟΑ.

Και όμως, ο Ισίδωρος Κούβελος βρήκε το γραφείο του κλειδωμένο και όταν ζήτησε από τον διευθυντή Διοικητικών Υπηρεσιών της ΕΟΕ, Ανδρέα Λεοντίτση, να του ανοίξει, εκείνος, αφού πήρε οδηγίες από κάποιον ανώτερό του, δήλωσε ότι δεν έχει τέτοια εντολή!

«Υψηλό ήθος και ολυμπιακό φρόνημα. Βέβαια δεν ξέρουν όλοι αυτοί ότι έτσι διαπράττουν το αυτόφωρο αδίκημα της “μη συμμόρφωσης εκτέλεσης δικαστικής απόφασης”, με σοβαρές συνέπειες για όσους δεν συμμορφώνονται», υπενθύμισε ο Ισίδωρος Κούβελος, ο οποίος αναμένεται να πάει και σήμερα στο γραφείο του και αν είναι εκ νέου κλειδωμένο, το λόγο θα έχει η Δικαιοσύνη.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΑΠΡΑΛΟΥ ΣΤΟ ΕΞΩΔΙΚΟ ΚΟΥΒΕΛΟΥ

Κύριε Κούβελε,

Είμαι εντυπωσιασμένος από το ότι το ενδιαφέρον σας για την εφαρμογή της απόφασης 1881/2017 του ΣτΕ εξαντλείται στην κατάληψη της θέσης του προσωρινού Προέδρου της Δ.Ο.Α., που σας ενδιαφέρει προσωπικά.

Όπως γνωρίζετε το μείζον είναι η ρητή διάταξη της απόφασης αυτής, με την οποία εντέλλεται η Ε.Ο.Ε. να πραγματοποιήσει άμεσα την εκλογική Ολομέλειά της, μετά την ακύρωση της Ολομέλειας της 6ης/2/2017. Όπως επίσης γνωρίζετε, στην Ολομέλεια αυτή, εκτός από τον Πρόεδρο της Ε.Ο.Ε., θα εκλεγεί και ο Πρόεδρος της Δ.Ο.Α. και φυσικά θα επανέλθει σε κανονική λειτουργία το Ολυμπιακό Κίνημα στην Ελλάδα, η οποία επιβάλλεται από την απόφαση του ΣτΕ αλλά και από την κοινή λογική. Επομένως σας καλώ να τοποθετηθείτε ως μέλος της Ολομέλειας της Ε.Ο.Ε., εάν σας ενδιαφέρει η άμεση διενέργεια των εκλογών ή εάν επιθυμείτε απλώς εσείς να καταλάβετε τη θέση του προσωρινού Προέδρου της Δ.Ο.Α., εγώ να παραμείνω προσωρινός Πρόεδρος της Ε.Ο.Ε. και να συνεχίσουμε να παραμένουμε στις θέσεις αυτές στο διηνεκές με την αναβολή των εκλογών στο αόριστο μέλλον.

Επανερχόμενος στο έλασσον θέμα του προσωρινού Προέδρου της Δ.Ο.Α., στο οποίο (και μόνο) αναφέρεστε αναλυτικά στην από 19/7/2017 εξώδικη δήλωσή σας, επαναλαμβάνω όσα σας δήλωσα στην από 19/7/2017 επιστολή μου και όσα επίσης σας έχει δηλώσει ο Αντιπρόεδρος της Δ.Ο.Α. κ. Αθ. Στρίγκας στην από 17/7/2017 επιστολή του.

Εν κατακλείδι θεωρώ ότι η απόφαση 1881/2017 του ΣτΕ ρυθμίζει τα θέματα της Ε.Ο.Ε., την Ολομέλεια της οποίας ακύρωσε, αλλά δεν ρυθμίζει τα θέματα της Δ.Ο.Α., η οποία είναι αυτοτελές ΝΠΙΔ, του οποίου το ΔΣ έχει τετραετή θητεία, που έχει λήξει.

Είναι προφανές ότι έχουμε διαφορετικές απόψεις για το θέμα αυτό. Στις πολιτισμένες κοινωνίες δεν είναι ανεκτή η «δια της βίας» επιβολή της απόψεως της μίας πλευράς αλλά οι διαφορές επιλύονται είτε με συζήτηση είτε με απόφαση των συντεταγμένων οργάνων, που είναι τα Δικαστήρια.

Όπως ίσως γνωρίζετε, τη Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017 θα βρίσκομαι στο εξωτερικό για υπηρεσιακούς λόγους της Ε.Ο.Ε. και συγκεκριμένα στο Gyor της Ουγγαρίας για το Φεστιβάλ Νεότητας/Ολυμπιακές ημέρες, που διοργανώνεται από τις Ευρωπαϊκές Ολυμπιακές Επιτροπές, και θα επιστρέψω στην Ελλάδα το βράδυ της Τρίτης 25/7/2017. Επομένως σας καλώ να συζητήσουμε τα θέματα, που θέτετε στο από 19/7/2017 εξώδικό σας, την Τετάρτη 26/7/2017 και ώρα 11.00΄ π.μ. στα γραφεία της Ε.Ο.Ε.

Αρμόδιος δικαστικός επιμελητής καλείται να επιδώσει νόμιμα την παρούσα προς εκείνον που απευθύνεται για να λάβει γνώση και για τις νόμιμες συνέπειες”.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή