Αρχική Διαιτησία Master REF “Σωστή η αποβολή του Σεμέδο, δεν υπάρχει πέναλτι στη φάση με Μασούρα...

“Σωστή η αποβολή του Σεμέδο, δεν υπάρχει πέναλτι στη φάση με Μασούρα και Σωτηρίου”

Ο Ευάγγελος Μανούχος

Χωρίς λάθη στις σημαντικές φάσεις η διαιτησία του Μανούχου στο ΟΦΗ – Ολυμπιακός, ενώ σε πολύ καλό επίπεδο κυμάνθηκαν οι διαιτησίες του Τσαγκαράκη στο Βόλος – ΑΕΚ και του Βάτσιου στο ΑΕΛ – Παναιτωλικός.

“Παραφωνία” η απόδοση του Κουμπαράκη στο Παναθηναϊκός – Ατρόμητος, αφού παρότι έκανε χρήση VAR κακώς δε μέτρησε το γκολ του Μακέντα και λανθασμένα απέβαλε με απευθείας κόκκινη τον Κιβρκίδη.

Αναλυτικά οι κριτικές των Κώστα Ακρίδα και Ηρακλή Τσίκινη:

Αγώνας: Λάρισα-Παναιτωλικός 2-2, Διαιτητής: Βάτσιος, Διαιτητής VAR: Ευαγγέλου, Κριτής: Ηρακλής Τσίκινης

Στον συγκεκριμένο αγώνα είχαμε δύο περιπτώσεις πέναλτι, τα οποία δόθηκαν σωστά από τον διαιτητή.

Η πρώτη περίπτωση ήταν στο 77′ όταν ο Μούζεκ έκανε σέντρα και η μπάλα βρήκε στο χέρι του Κέβιν. Είναι πέναλτι καθώς το χέρι του αμυντικού δεν είναι σε φυσιολογική θέση και ο παίκτης εξαιτίας της θέσης του χεριού παίρνει παράνομο πλεονέκτημα. Η μπάλα κόβεται και δεν καταλήγει σε παίκτη της Λάρισας που είναι σε θέση να σκοράρει. Σωστά αποφάσισε ο διαιτητής.

Η δεύτερη περίπτωση είναι το κράτημα του Φρεντ Ντουάρτε στον Ουάρντα μέσα στην περιοχή στο 84′. Σωστά ο διαιτητής έδωσε πέναλτι καθώς υπάρχει κράτημα από τον Ντουάρτε. Ο διαιτητής επικοινώνησε με τον VAR και διατήρησε την απόφασή του.

Το μοναδικό λάθος του διαιτητή ήταν ότι έκανε πολύ χρήση της κίτρινης κάρτας. Για μένα ο διαιτητής έπρεπε σε διάφορες περιπτώσεις να μην είναι τόσο εύκολος στην κίτρινη κάρτα.

Στο 89′ σωστά απέβαλε με δεύτερη κίτρινη τον Τσιγγάρα για μαρκάρισμα στον Ουάρντα.

Κατά γενική ομολογία η διαιτησία του ήταν καλή δεν είχε κάποιο πρόβλημα παρόλο που ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι με συνεχόμενη ροή και πολλές φάσεις, νομίζω πήγε καλά ο διαιτητής.

Βαθμολογία: 8,30

Αγώνας: ΟΦΗ-Ολυμπιακός 0-1, Διαιτητής: Μανούχος, Διαιτητής VAR: Σκουλάς, Κριτής: Κώστας Ακρίδας

Στο 15′ σωστά δεν μέτρησε το γκολ του Ολυμπιακού για οφσάιντ που υπέδειξε ο βοηθός Τριανταφύλλου. Ο Ελ Αραμπί ήταν εκτεθειμένος.

Στο 49′ μετά από κόρνερ του Ολυμπιακού Ελ Αραμπί βρέθηκε πεσμένος στην περιοχή μετά από μονομαχία με τον Μαρινάκη. Δεν υπάρχει περίπτωση πέναλτι είναι καθαρή η φάση, δεν χρειάστηκε ούτε η βοήθεια από το VAR.

Στο 55′ υπήρξε πτώση του Νέιρα μέσα στην αντίπαλη περιοχή μετά από σύγκρουση με τον Τσιμίκα. Ο Μανούχος έδειξε “παίζεται”. Τη φάση εξέτασε στο VAR και ο Σκουλάς για τυχόν πέναλτι, ωστόσο έκρινε πως δεν υπάρχει ξεκάθαρο λάθος για να ειδοποιήσει σχετικά τον Μανούχο και το ματς συνεχίστηκε. Οι δύο παίκτες συγκρούστηκαν ώμο με ώμο δεν υπάρχει κάτι, σωστά ενήργησε ο διαιτητής και άφησε το παιχνίδι να εξελιχθεί.

Στο 66′ οι παίκτες του Ολυμπιακού διαμαρτυρήθηκαν για την “επαφή” του Μασούρα με τον τερματοφύλακα του ΟΦΗ, Σωτηρίου. Δεν υπάρχει παράβαση πέναλτι καθώς ο τερματοφύλακας έδιωξε την μπάλα και έπεσε πάνω του ο επιθετικός.

Μετά την λήξη της αναμέτρησης ο Σεμέδο πήγε τρέχοντας να πάρει την μπάλα από ένα ball boy που είχε μπει στον χλοοτάπητα. Το ball boy δεν του έδινε την μπάλα και ο παίκτης του Ολυμπιακού τον τράβηξε και τον έριξε κάτω. Είναι σωστή η δεύτερη κίτρινη κάρτα, που σωστά του έδειξε ο διαιτητής, όπως σωστή ήταν και η πρώτη κίτρινη που είδε στο 68′ για μαρκάρισμα στο Βαζ.

Βαθμολογία: 8.10

Αγώνας: Βόλος-ΑΕΚ 1-3, Διαιτητής: Τσαγκαράκης, Διαιτητής VAR: Τζοβάρας, Κριτής: Ηρακλής Τσίκινης

Πολύ καλή η διαιτησία του Τσαγκαράκη. Πήρε τις σωστές αποφάσεις στις αμφισβητούμενες φάσεις που είχε ο αγώνας.

Στο 31′ ο Σιμάνσκι έπεσε στη μεγάλη περιοχή του Βόλου, ύστερα από διεκδίκηση της μπάλας από το Δημόπουλο. Ο διαιτητής δεν καταλόγισε πέναλτι, πήγε στο VAR και ξαναείδε τη φάση, διατηρώντας την αρχική απόφασή του, που ήταν σωστή αφού ο αμυντικός του Βόλου βρήκε πρώτα την μπάλα.

Το γκολ της ΑΕΚ στο 60′ σωστά με υπόδειξη του βοηθού Σινιοράκη δεν μέτρησε αφού ο Αλμπάνης, που πήρε την κάθετη μπαλιά, ήταν εκτεθειμένος.

Στην χρήση του πειθαρχικού ελέγχου ο διαιτητής ήταν σωστός και κράτησε το παιχνίδι.

Βαθμολογία: 8.40

Αγώνας: Παναθηναϊκός-Ατρόμητος 3-0, Διαιτητής: Κουμπαράκης, Διαιτητής VAR: Γκορτσίλας, Κριτής: Κώστας Ακρίδας

Στο 27′ της αναμέτρησης ο Μακέντα σκόραρε ωστόσο ο διαιτητής Κουμπαράκης ενώ αρχικά δεν είχε υποδείξει παράβαση το ξεκίνημα της φάσης, ύστερα από εξέταση της φάσης στο VAR  ακύρωσε το γκολ για  φάουλ του Ινσούα στον Χαρίση.Κακώς δε μέτρησε το γκολ. Έγινε ένα μαρκάρισμα στο κέντρο του γηπέδου που αμφιβάλλω αν υπάρχει επαφή, παρόλο που χρησιμοποίησε το VAR ο διαιτητής έκανε λάθος, το γκολ είναι καθαρό.

Στο 30′ ο Κιβρακίδης έκανε φάουλ στον Δώνη και είδε την κίτρινη κάρτα. Στη συνέχεια ο διαιτητής ξαναείδε τη φάση στο VAR άλλαξε την απόφασή του και έδειξε κόκκινη στον παίκτη των φιλοξενούμενων. Έγινε ένα απλό φάουλ στο κέντρο του γηπέδου σωστά έδειξε κίτρινη κάρτα ο διαιτητής. Ήταν λάθος η κόκκινη.

Ο διαιτητής έκανε δύο σημαντικά λάθη με την ακύρωση του γκολ και την κόκκινη κάρτα.

Βαθμολογία: 7.00

Exit mobile version