Αρχική Διαιτησία Master REF Σωστό το πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ, επιθετικό φάουλ πριν το πέναλτι του...

Σωστό το πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ, επιθετικό φάουλ πριν το πέναλτι του Αστέρα

Ικανοποιητική ήταν η διαχείριση του Κουτσιαύτη στην αναμέτρηση ΠΑΟΚ – Βόλος όπως έκρινε ο κριτής του Master REF, Ηρακλής Τσίκινης. Αντίθετα, ο Ζαχαριάδης στο Λαμία – Αστέρας Τρίπολης, όπως τόνισε ο Κώστας Ακρίδας, θα έπρεπε να είχε υποδείξει επιθετικό φάουλ υπέρ της Λαμίας πριν το πέναλτι που κέρδισε ο Αστέρας Τρίπολης.

Αγώνας: ΠΑΟΚ – Βόλος 1-0, Διαιτητής: Κουτσιαύτης, Διαιτητής VAR: Τζήλος, Κριτής: Ηρακλής Τσίκινης

«Δεν είχε κάτι ιδιαίτερο το ματς στην Τούμπα, ήταν ένα εύκολο παιχνίδι. Η μόνη φάση που μπορεί να συζητηθεί είναι το πέναλτι που κέρδισε ο ΠΑΟΚ στο 58’. Φαίνεται πως υπάρχει ένα σπρώξιμο από τον Τσαούση στον Λημνιό, άρα είναι σωστή η παράβαση.

Γενικά είχαμε καλή διαχείριση του αγώνα από τον Κουτσιαύτη, ο οποίος ήταν καλός και στον πειθαρχικό έλεγχο».

Βαθμολογία: 8:30

Αγώνας: Λαμία – Αστέρας Τρίπολης 1-1, Διαιτητής: Ζαχαριάδης, Διαιτητής VAR: Ευαγγέλου, Κριτής: Κώστας Ακρίδας

«Στο πρώτο ημίχρονο για ένα χέρι που φώναξε η Λαμία δεν υπάρχει κάτι «ύποπτο». Σωστά έδειξε «παίζεται» ο διαιτητής.

Στο 72’ ο Ζαχαριάδης σωστά έδειξε δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Σουάρες του Αστέρα Τρίπολης και τον απέβαλλε.

Στο 88’ έχουμε μία διπλή φάση. Πρώτα ο παίκτης του Αστέρα Τρίπολης, Μουνάφο, έστρωσε την μπάλα με το χέρι και από τη σέντρα που έκανε στη μεγάλη περιοχή, ο Αντέτζο της Λαμίας ανέτρεψε τον Ιγκλέσιας του Αστέρα Τρίπολης και με το σώμα και με το πόδι υποπίπτοντας σε πέναλτι.

Ο διαιτητής δεν είδε την ανατροπή του Ιγκλέσιας και συνέχισε το παιχνίδι.  Ωστόσο τον ειδοποίησε ο VAR και αφού επανεξέτασε μόνος του τη φάση διαπίστωσε πως υπάρχει πέναλτι. Παρόλα αυτά, ο Ζαχαριάδης θα έπρεπε να είχε υποδείξει νωρίτερα επιθετικό φάουλ υπέρ της Λαμίας, το οποίο είχε προηγηθεί του πέναλτι. Η φάση με το χέρι του Μουνάφο εξετάστηκε από τον VAR, Ευαγγέλου, εντούτοις ο Ζαχαριάδης στο on field review είδε μόνο τη φάση του πέναλτι.

Σε ότι αφορά στον πειθαρχικό έλεγχο ο διαιτητής ήταν σωστός. Επίσης ήταν σωστός στην εφαρμογή κανονισμών μέχρι το 87’.

Οφείλουμε πάντως να σημειώσουμε πως τόσο το χέρι του Μουνάφο, όσο και η ανατροπή του Ιγκλέσιας ήταν δύσκολες φάσεις. Βέβαια για αυτό υπάρχει στο γήπεδο ο διαιτητής και πλέον και το VAR».

Βαθμολογία: 7,80

Exit mobile version