Eπιτροπή για βία και στημένα με μέλη από την UEFA και προανναγγελία νέου νόμου

Print Friendly, PDF & Email

Στη σύσταση Επιτροπής για τη βία και τα στημένα, που μεταξύ άλλων, θα εξετάσει τον αθλητικό νόμο 2725/1999 και θα προτείνει αλλαγές, προχωρεί το υφυπουργείο Αθλητισμού σε συνεργασία με ΕΠΟ, ΦΙΦΑ, ΟΥΕΦΑ, Σούπερ Λιγκ 1 και 2, όπως προκύπτει από τη σύσκεψη που έγινε το μεσημέρι της Τετάρτης (11/9).

Στην Επιτροπή θα είναι ο σύμβουλος ασφαλείας της ΟΥΕΦΑ στα γήπεδα, Μαρκ Τίμερ και ο διευθυντής του τομέα της ακεραιότητας της ΦΙΦΑ, Νίκολας Ραουντέσκι, οι «κορυφαίοι στους τομείς τους», όπως τους αποκάλεσε ο διευθυντής των εθνικών ομοσπονδιών της ΦΙΦΑ, Ζόραν Λάκοβιτς, συμπληρώνοντας ότι δεν θα βρίσκονται μόνιμα στην Ελλάδα.

Αυγενάκης: «Θεωρώ ότι η Επιτροπή θα προσφέρει πολλά»

«Χαίρομαι διότι αναπτύσσεται μια στενή σχέση. Χτίζεται αξιοπιστία και εμπιστοσύνη. Η Ελλάδα και η σημερινή κυβέρνηση είμαστε αποφασισμένοι να προσφέρουμε στο ελληνικό ποδόσφαιρο ποιότητα και όλα αυτά θα τα αναβαθμίσουμε. Ξέρουμε ότι δηλώσεις ανάλογες έχουν γίνει πολλές κατά το παρελθόν, θα κάνουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν. Χαιρόμαστε που από πλευράς ΟΥΕΦΑ δύο στελέχη με πολύ καλές γνώσεις στα θέματα που ανέφερα πριν, θα συμμετέχουν στην Επιτροπή και πολύ σύντομα ελπίζουμε σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχουμε βάλει, αρχές Δεκέμβρη, τέλος Νοέμβρη, ή το αργότερο με το νέο έτος, να είμαστε σε θέση να φέρουμε προς ψήφιση το νέο αθλητικό νόμο με όλες τις βελτιώσεις που απαιτούνται για την αντιμετώπιση των ζητημάτων αυτών. Αυτός είναι ο στόχος, να δουλέψουμε εντατικά για να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό και κυρίως να απαντήσουμε σε όλα αυτά τα προβλήματα που εμφανίζει ένας νόμος γερασμένος που προσφάτως βελτιώθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση αλλά υπάρχουν πολλά ζητήματα τα οποία όμως δεν λειτουργούν και αν τελικά εφαρμοστούν θα δημιουργήσουν περισσότερα προβλήματα απ’ ότι θα λύσουν» τόνισε ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, μετά τη σύσκεψη.

Και κατέληξε o υφυπουργός Αθλητισμού… «Η Επιτροπή έχει καθαρά συμβουλευτικό ρόλο, αφετέρου από το βάρος που προκύπτει λόγω της ιδιότητας που ο καθένας από τα μέλη θα έχει, είναι αυτονόητο ότι θα σημαίνει και κάτι, κάτι παραπάνω από τη συμβουλή. Θεωρώ ότι αυτή η ομάδα εργασίας θα προσφέρει πολλά πέρα από τη συμβουλή για ένα καλό νομοθέτημα. Θα κάνει προτάσεις προς την Πολιτεία κι εμείς θα αποφασίζουμε».

Μετά το πέρας της σύσκεψης, ο Ζόραν Λάκοβιτς ανέφερε τα εξής:

«Η σημερινή σύσκεψη ήταν μια συνέχεια της επίσκεψης του κυρίου Αυγενάκη στον πρόεδρο της UEFA και ευχαριστώ τον υπουργό για την οργάνωση αυτής της συνάντησης.

Αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε μια διευθύνουσα ομάδα για τα θέματα ασφάλειας των αγώνων και ακεραιότητας των διοργανώσεων.

Η UEFA θα διαθέσει στην Ελλάδα δύο ειδικούς, κορυφαίους στον τομέα τους. Τον σύμβουλο ασφαλείας της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, Μαρκ Τίμερ και τον διευθυντή του τομέα ακεραιότητας, Νίκολας Ραουντέσκι. Δεν θα είναι η μόνιμη βάση τους εδώ, όμως θα έρχονται και θα έχουν πολύ ενεργό ρόλο».

Δηλώσεις έκανε και ο διευθυντής ακεραιότητας και κανονισμών, της FIFA, Άντζελο Ρηγόπουλος:

«Είμαστε αισιόδοξοι. Υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο και θέληση από τον υπουργό.

Ο αθλητικός νόμος χρειάζεται μεταρρυθμίσεις και για να γίνει αυτό απαιτείται συνεργασία όλων των φορέων, ενώ οι δύο ειδικοί που θα συμμετάσχουν στην ομάδα θα φέρουν τεχνογνωσία και εμπειρία. Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή