Τέλος το Debate, τα κόμματα δεν βρήκαν τη χρυσή τομή

Print Friendly, PDF & Email

Οριστικά χωρίς Debate φαίνεται πως θα ολοκληρωθεί η προεκλογική περίοδος ενόψει των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου, καθώς τα μέλη της διακομματικής επιτροπής οδηγήθηκαν σε αδιέξοδο.

Υπενθυμίζεται ότι στην προηγούμενη διάσκεψη της διακομματικής είχε αποφασιστεί η τηλεμαχία των αρχηγών των κομμάτων να διεξαχθεί την επόμενη Δευτέρα, 1 Ιουλίου.

Ωστόσο, η έκτακτη Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ για τη διαδοχή του Ζαν Κλοντ Γιούνγκερ, που θα πραγματοποιηθεί στις 30 Ιουνίου, ανέτρεψε τα δεδομένα, καθώς έθεσε εν αμφιβόλω την παρουσία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στην Αθήνα.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, οι εκπρόσωποι των κομμάτων ξεκίνησαν έναν νέο γύρο συζητήσεων για την αναζήτηση νέας ημερομηνίας διεξαγωγής του Debate.

Αρχικά, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε προτείνει την πραγματοποίηση της Τηλεμαχίας στις 2 Ιουλίου ή στις 27 Ιουλίου, η ΝΔ εμφανίστηκε θετική ως προς την 27η Ιουνίου, ενώ πρότεινε και την 28η Ιουνίου, ενώ το ΚΚΕ δήλωσε ότι μπορούσε μόνο στις 2 Ιουλίου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επανέφερε την πρόταση για 1η Ιουλίου

Κατά τη σημερινή (24/6) συνεδρίαση της διακομματικής, ωστόσο, τα δεδομένα ανατράπηκαν εκ νέου, καθώς ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, φέρεται να έριξε και πάλι στο τραπέζι την πρόταση για διεξαγωγή του Debate την 1η Ιουλίου, διευκρινίζοντας ότι θα μπορούσε να γίνει «αργά το βράδυ».

Η ΝΔ εμφανίστηκε θετική, ωστόσο το ΚΚΕ αντέδρασε, εξηγώντας ότι έχει ήδη ανατρέψει δύο φορές το πρόγραμμά του για τη συγκεκριμένη ημέρα, προκειμένου να διευκολύνει τη διεξαγωγή της τηλεμαχίας και τονίζοντας ότι δεν προτίθεται να το αλλάξει για τρίτη φορά.

Μάλιστα, μετά το τέλος της συνεδρίασης, ο κ. Ηλιόπουλος κατηγόρησε την αντιπολίτευση για απροθυμία να αλλάξει το προεκλογικό πρόγραμμά της, ενώ κάλεσε και τη ΝΔ να «μην κρυβεται».

«Το debate δεν θα γίνει και όλα τα άλλα είναι προφάσεις εν αμαρτίες», σχολίασε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κωνσταντίνος Ζούλας, ενώ ο εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ, Μανώλης Όθωνας, υποστήριξε πως «επιβεβαιώθηκε ότι ο κ. Τσίπρας δεν ήθελε debate με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς».

Πηγή: politik

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή