«Τα έργα έγιναν, ο εργολάβος πληρώθηκε, η ΕΠΟ μπορεί να αλλάξει σκοπό»

Print Friendly, PDF & Email

Ποινική δίωξη ασκήθηκε στον πρώην πρόεδρο της ΕΠΟ, Βασίλη Γκαγκάτση, για την υπόθεση του ενός εκατομμυρίου ελβετικών φράγκων, που έλαβε από την UEFA η ΕΠΟ το 2007 για τους πυρόπληκτους στις περιοχές της Ηλείας. Ο ίδιος ο Βασίλης Γκαγκάτζης μιλώντας τον περασμένο Ιούνιο στον ΣΠΟΡFΜ, είχε υποστηρίξει ότι «το έργο έγινε (σ.σ. Ενωσιακό γήπεδο της ΕΠΣ Ηλείας)» και όσον αφορά στην αλλαγή σκοπού, μπορούσε να την κάνει διότι η ΕΠΟ δεν είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου.

Αναλυτικά όσα υποστήριξε ο Γκαγκάτσης τον περασμένο Ιούνιο:

Για το πού διατέθηκαν τα χρήματα: «Αυτό το 1 εκατ. ευρώ συν 300.000 ευρώ που διατέθηκαν από την ΕΠΟ, πήγαν για το αθλητικό έργο στην Ηλεία. Κάτι που έγινε με τη συγκατάθεση της UEFA, η οποία το έλεγξε κιόλας. Ούτε χλοοτάπητας υπήρχε μέχρι τότε, ούτε κερκίδες, ούτε φωτισμός. Έγιναν όλα αυτά και η UEFA όχι μόνο έλεγξε ότι όλα τα χρήματα δόθηκαν εκεί, αλλά έστειλε και έγγραφο όπου εξέφρασε την ευαρέσκειά της. Αν θυμάμαι καλά μάλιστα, ήρθε και εκπρόσωπος της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας στα εγκαίνια. Τώρα γιατί άνοιξε ξανά αυτός ο φάκελος, θα το δούμε. Σας λέω ποια είναι η πραγματική αλήθεια. Υπάρχει έγγραφο του ΣΔΟΕ που λέει ότι όλα έγιναν νομίμως».

Για το αν ισχύει ότι αρχικά το ποσό δόθηκε ως πριμ σε προπονητή και μετά διατέθηκε για το έργο: «Αυτά είναι διαδικαστικά θέματα που δεν τα γνωρίζω και δεν τα γνώριζα. Εμένα με ενδιαφέρει το αποτέλεσμα. Τα έργα έγιναν, ο εργολάβος πληρώθηκε. Τώρα αν έγινε η καταβολή διαφορετικά, δεν καταλαβαίνω ποιο είναι το θέμα. Η αλλαγή του σκοπού αφορά τα χρήματα του Δημοσίου. Για τα χρήματα της ΕΠΟ μπορεί να αλλάξει ο σκοπός. Δεν έχω καμία ενημέρωση για κάτι τέτοιο και δεν καταλαβαίνω ποια είναι η απιστία σε βάρος της ΕΠΟ. Κατά την προσωπική μου εκτίμηση, η υπόθεση θα αρχειοθετηθεί».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή