Τα δάκρυα του Ινιέστα στο… αντίο του στην Μπαρτσελόνα (video)

Print Friendly, PDF & Email

Ο Αντρές Ινιέστα, ανακοίνωσε, μέσα σε κλίμα συγκίνησης και με δάκρυα στα μάτια, την απόφασή του να αποχωρήσει στο τέλος της σεζόν από την Μπαρτσελόνα, την οποία υπηρέτησε επί 22 συναπτά έτη.

«Θέλω να ανακοινώσω δημόσια την απόφασή μου να είναι η φετινή η τελευταία σεζόν μου εδώ. Είναι μια απόφαση την οποία πήρα μετά από πολλή σκέψη, συζητώντας και με την οικογένειά μου. Καταλαβαίνω ότι μετά από 22 χρόνια εδώ, ξέρω τι είναι αυτή η ομάδα για εμένα, η καλύτερη στον κόσμο.

Ξέρω τι σημαίνει να έχεις την ευθύνη να είσαι αρχηγός αυτής της ομάδας. Αυτή η ομάδα μου έδωσε τα πάντα. Αντιλαμβάνομαι ότι τώρα τελειώνει η θητεία μου εδώ. Εκτίμησα ότι δεν μπορώ πια να δώσω αυτά που έδωσα στο παρελθόν. Γι΄ αυτό είναι καλύτερα να τελειώσει η παρουσία μου στη Μπαρτσελόνα εδώ. Ήθελα να πάντα να νιώθω χρήσιμος, να βοηθώ στην κατάκτηση τίτλων.

Είναι μια πολύ δύσκολη ημέρα για μένα. Είμαι μια ζωή εδώ. Πρέπει να αποχαιρετήσω το σπίτι μου και αυτό είναι εξαιρετικά δύσκολο. Είναι όμως νόμος της ζωής και οι αποχαιρετισμοί. Θέλω να ευχαριστήσω τη Μπαρτσελόνα και τη Μασία. Αυτό που είμαι ως ποδοσφαιριστής το οφείλω σε αυτούς. Ευχαριστώ τους συμπαίκτες μου, όλον τον κόσμο με τους οποίους δούλευα καθημερινά όλα αυτά τα χρόνια. Με βοήθησαν όλοι να γίνομαι καλύτερος κάθε μέρα. Ευχαριστώ και όλους τους οπαδούς που μου έδειξαν την αγάπη τους εντός και εκτός γηπέδων.

Ευχαριστώ τους γονείς μου και την αδερφή μου. Πριν από 22 χρόνια μπήκαμε σε ένα αυτοκίνητο και… Είναι εδώ τώρα μαζί μου. Μετά από 22 χρόνια είναι εδώ και η γυναίκα μου, ο άνθρωπος της ζωής μου, αυτή που μου κάνει περήφανο κάθε μέρα, που μου χάρισε τους τρεις θησαυρούς μας.

Ευχαριστώ όλους τους οπαδούς της Μπαρτσελόνα για την υποστήριξη. Ήταν στο πλευρό μου σε καλές και κακές στιγμές. Η αγάπη τους θα είναι πάντα στην καρδιά μου», ήταν τα… αποχαιρετιστήρια λόγια του αρχηγού των “μπλαουγκράνα”, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

 

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή