Τα σενάρια για το μέλλον των πρωταθλημάτων των Ποδοσφαιρικών Ενώσεων

Print Friendly, PDF & Email
Δύο είναι τα σενάρια για το μέλλον των πρωταθλημάτων των Ποδοσφαιρικών Ενώσεων που συζητούνται στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, σύμφωνα με πληροφορίες της “Ελευθερίας”.
Το ρεπορτάζ αναφέρει τα εξής:
“Το ένα, το αισιόδοξο, είναι να αρχίσει ξανά η δράση τις πρώτες μέρες του Μαΐου με αγώνες Κυριακή – Τετάρτη, αλλά να παιχτεί ένα μέρος των πρωταθλημάτων.  Οι τρεις τελευταίες αγωνιστικές να μετατεθούν για τον Σεπτέμβριο, ώστε να μην τραβήξει πολύ η φετινή σεζόν.
Σε αυτές τις αγωνιστικές θα γίνουν όμως μόνο τα παιχνίδια που έχουν βαθμολογικό ενδιαφέρον. Θα παίξουν δηλαδή οι ομάδες που είτε διεκδικούν τον τίτλο και την άνοδο, είτε την παραμονή.
Για τις υπόλοιπες η σεζόν θα έχει ολοκληρωθεί από το καλοκαίρι. Σε πρωταθλήματα που έχουν κριθεί και τα δύο μέτωπα, δεν θα γίνουν αγώνες το Σεπτέμβριο. Να σημειωθεί ότι το Σεπτέμβριο οι ομάδες που θα παίξουν, δεν θα έχουν δικαίωμα να χρησιμοποιήσουν νέους παίκτες (μεταγραφές), αλλά θα πορευτούν με το υπάρχον ρόστερ. Μετά την ολοκλήρωση του τελευταίου μέρους των πρωταθλημάτων, θα υπάρξει μια παύση 20-25 ημερών, ώστε οι ομάδες να κάνουν τον προγραμματισμό τους για το επόμενο πρωτάθλημα.

Το δεύτερο σενάριο (απαισιόδοξο) είναι η καραντίνα να συνεχιστεί και το Μάιο, κάτι που σημαίνει ότι θα είναι αδύνατο να ολοκληρωθεί η σεζόν. Έτσι σε αυτή την περίπτωση οι βαθμολογίες θα επικυρωθούν ως έχουν σήμερα.

Στην ΕΠΣ Μεσσηνίας βρίσκονται σε επαφή με τους ανθρώπους της ΕΠΟ, όπως και με άλλες Ενώσεις και αναμένουν τις εξελίξεις. Το τι θα ισχύσει τελικά, ουδείς το γνωρίζει. Εκτιμάται πάντως ότι μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα ή μετά το Πάσχα θα έχουν ληφθεί αποφάσεις για το μέλλον των τοπικών πρωταθλημάτων”.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή