Τα δύο σενάρια που βγάζουν πρωταθλητή και αυτό που βάζει… “παύλα”

Print Friendly, PDF & Email

Για να το ξεκαθαρίσουμε: Πρόθεση των υπερθνικών αρχών του ποδοσφαίρου είναι να ολοκληρωθούν οι διοργανώσεις ακόμα κι αν χρειαστεί να παραταθούν μέχρι το τέλος του Αυγούστου, κάτι που σημαίνει ότι οι διοργανώσεις της επόμενης σεζόν θα αργήσουν να αρχίσουν και επειδή θα πρέπει να τελειώσουν νωρίς λόγω της τελικής φάσης του EURO που μετατέθηκε για το καλοκαίρι του 2021, θα πρέπει να είναι μικρότερες σε διάρκεια.

Το SoccerPlus ενημέρωσε για τα τρία σενάρια για τη λήξη των πρωταθλημάτων, τα οποία έχουν και τα ανάλογα επακόλουθα. Με άλλα λόγια υπάρχουν δύο σενάρια που βγάζουν πρωταθλητή. Το πρώτο είναι σε περίπτωση που αποφασιστεί να μην ολοκληρωθούν οι διοργανώσεις να μετρήσει η βαθμολογία του πρωταθλήματος ως έχει τη στιγμή που για λόγους “ανωτέρας βίας” αποφασίστηκε από την κυβέρνηση η αναστολή του.

Το δεύτερο είναι να συνεχιστούν κανονικά τα πρωταθλήματα μέχρι το τέλος τους.

Το τρίτο και πιο αδύναμο σενάριο είναι η οριστική διακοπή των πρωταθλημάτων χωρίς πρωταθλητή ή ομάδες που υποβιβάζονται.

Αυτό είναι το πιο αδύναμο σενάριο επειδή θα πρέπει να δηλωθούν ομάδες στις ευρωπαϊκές διοεγανώσεις και επομένως θα πρέπει να υπάρχει επικυρωμένη τελική βαθμολογία.

Επίσης θα δημιουργήσει εντάσεις από τις ομάδες που ήταν πολύ κοντά στην άνοδο και θα δούν τη χρονιά να πηγαίνει χαμένη, ενώ άλλες ομάδες που ήταν υποψήφιες για υποβιβασμό θα σώσουν μια χαμέν χρονιά και θα ωφεληθούν.

Σ’ αυτές τις περιπτώσεις, όπως μας έχει διδάξει η ιστορία, επιχειρείται να εφαρμοστούν σχήματα ώστε να μείνουν όσο το δυατόν περισσότεροι ευχαριστημένοι.

Δηλαδή, λειτουργεί το αξίωμα: “Η καλύτερη πολιτική είναι αυτή που προκαλεί τη μεγαλύτερη δυνατή ευτυχία στο μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό”…

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή