Τα λένε Βασιλειάδης – Βασάλο για ΕΠΟ, διαιτησία και το ρόλο της FIFA

Print Friendly, PDF & Email

Πριν από περίπου δύο εβδομάδες, οπότε ο απεσταλμένος της FIFA, Μπιόρν Βασάλο, είχε έρθει Αθήνα γνωστοποιώντας τη σύνθεση της «επιτροπής παρακολούθησης» και την τοποθέτηση του Περέιρα ως προέδρου της ΚΕΔ, δεν υπήρξε συνάντηση με τον υφυπουργό Αθλητισμού, ο οποίος εκείνες τις ημέρες βρισκόταν εκτός Ελλάδας.

Η συνάντηση των δύο θα γίνει την Τρίτη 8/8 και σε αυτήν να τεθούν θέματα που έχουν να κάνουν σχετικά με την ΕΠΟ, το ρόλο της FIFA στην επόμενη ημέρα και τη διαιτησία.

Ειδικά για το θέμα Βασιλειάδης έχει επανειλημμένα μιλήσει για το κόψιμο του ομφάλιου λώρου της διαιτησίας από τους παράγοντες και για την εισαγωγή video assistance referee, χωρίς όμως τίποτα από αυτά να φαίνεται στον ορίζοντα.

Ο Μαλτέζος, πρόεδρος της επιτροπής ομοσπονδιών της FIFA θα έχει συνάντηση με το νέο πρόεδρο της ΚΕΔ, Βίτορ Μέλο Περέιρα και τα υπόλοιπα μέλη της επιτροπής, στην οποία αναμένεται να δοθούν κατευθύνσεις και ίσως να ληφθούν αποφάσεις για θέματα όπως οι πίνακες διαιτητών, ενώ θα συζητηθούν και θέματα που αφορούν τον κανονισμό διαιτησίας.

Από την πλευρά της ΚΕΔ αναμένεται να τεθεί και το θέμα της εξόφλησης των διαιτητών από τη Super League για τους αγώνες του προηγούμενου πρωταθλήματος.

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει ολοσχερής εξόφληση, παρά τη σχετική προτροπή του Βασάλο, ο οποίος, επίσης, είπε ότι το εξοδολόγιο και η αποζημίωση των διαιτητών πρέπει να βαραίνει την ΕΠΟ και όχι τη Λίγκα.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή