Τα συμπεράσματα από τη ΓΣ, η επόμενη μέρα στην ΕΠΟ και οι συσχετισμοί

Print Friendly, PDF & Email

Οπως αναμενόταν, η πρώτη ΓΣ της διοίκησης Γραμμένου κινήθηκε σε σχετικά ήπιους τόνους, με την υπερψήφιση του διοικητικού και του οικονομικού απολογισμού.

Από τη Γενική Συνέλευση προκύπτουν τα εξής συμπεράσματα:

α) Ο αριθμός της αντιπολίτευσης περιορίστηκε στον Ολυμπιακό και 13 Ενώσεις, που είναι ο αριθμός της αντιπολίτευσης που υπήρχε τα προηγούμενα χρόνια στις Γενικές Συνελεύσεις. Αντίθετα, σε σχέση με τις εκλογές του περασμένου Αυγούστου, αυξήθηκε ο αριθμός των Ενώσεων που στήριξαν την διοίκηση Γραμμένου.

β) Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος, χειρίστηκε με σχετική ευκολία τη ΓΣ και απάντησε στις όποιες επικρίσεις δέχτηκε για όσα έγιναν στο διάστημα της υπό αυτόν διοίκησης, ακόμα και χωρίς τη δική του ευθύνη.

γ) Από την ομιλία του εκπροσώπου της FIFA, Μπιόρν Βασάλο, έγινε γνωστή η παράταση της παραμονής της Επιτροπής Παρακολούθησης, ενώ η προσθήκη του επονομαζόμενου ξένου «υπερσυμβούλου» και οι αλλαγές στην ΚΕΔ δείχνουν ότι οι υπερεθνικές αρχές αντί να μειώνουν αυξάνουν την παρουσία τους στην ΕΠΟ, με διάθεση να παρέμβουν στην καθημερινή λειτουργία και διαχείριση μίας σειράς ζητημάτων που περιγράφονται και στην επιστολή της Γενικής Γραμματέως της FIFA.

δ) Σε επίπεδο συσχετισμών δυνάμεων θα δοκιμαστεί η “χαλαρή συνεργασία” του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό με αντικείμενο την εκλογή προέδρου στη Super League, αλλά και η συνοχή του υπάρχοντος σχήματος στην ΕΠΟ, που κέρδισε τις εκλογές του περασμένου Αυγούστου.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή