Τα τέσσερα σημεία που θα περιλαμβάνει το μνημόνιο κυβέρνησης – FIFA/UEFA

Print Friendly, PDF & Email

Την Τρίτη (25/2) θα υπογραφεί στο Μέγαρο Μαξίμου το μνημόνιο για την “επανεκκίνηση του ποδοσφαίρου”, από τον πρωθυπουργό, τον πρόεδρο της UEFA Αλεξάντερ Σέφεριν και τον αντιπρόεδρο της FIFA και πρόεδρο της αγγλικής ομοσπονδίας Πτρεγκ Κλαρκ, με τους οποίους είχε τον τελευταίο μήνα συστηματικές επαφές ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης.

Όπως αναφέρεται σε σημερινό δημοσίευμα της “Καθημερινής της Κυριακής”, που υπογράφει ο πολιτικός συντάκτης Κ.Π.Παπαδιόχος “με βάση τον κυβερνητικό σχεδιασμό, οι απαιτούμενες από το κράτος πρωτοβουλίες θα έλθουν προς ψήφιση στη Βουλή με τη μορφή νόμου πριν από το καλοκαίρι, ενώ UEFA και FIFA θα ασκήσουν την επιρροή τους στην ΕΠΟ ώστε να ενσωματώσει τα όσα έχουν συμφωνηθεί στο καταστατικό της. Σημειώνεται ότι για την αλλαγή του καταστατικού της ΕΠΟ απαιτείται πλειοψηφία των 2/3 των μελών της.

Παράλληλα, θα καταβληθεί προσπάθεια ώστε στο νέο Δ.Σ. της ΕΠΟ, εάν δεν δρομολογηθεί άμεσα η αλλαγή στον τρόπο εκλογής των μελών του, να μετέχουν πρόσωπα κύρους και κοινής αποδοχής. Σύμφωνα με πληροφορίες, το μνημόνιο θα αποτελείται από τέσσερα κεφάλαια, για το σύνολο των οποίων θα υπάρχει δέσμευση από τις διεθνείς οργανώσεις για παροχή τεχνικής βοήθειας τόσο προς την πολιτεία όσο και προς την ΕΠΟ.

Αυτά θα αφορούν: Πρώτον, την οργάνωση του ποδοσφαίρου και της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας. Δεύτερον, την καταπολέμηση της χειραγώγησης των αγώνων και του στοιχήματος. Τρίτον, την πάταξη της βίας. Και, τέταρτον, τη διαιτησία. Σε σχέση με το τελευταίο, αποτελεί ειλημμένη απόφαση η διατήρηση του θεσμού του ξένου αρχιδιαιτητή.”

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή