Τα τρία ζητήματα που θ’ απασχολήσουν την ΕΕΑ για τις μετοχές όσων έχουν κώλυμα

Print Friendly, PDF & Email

Στα χέρια της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού βρίσκεται το βούλευμα του Συμβουλίου Αθηνών σχετικά με την υπόθεση της “αλλοίωσης αποτελεσμάτων” ποδοσφαιρικών αγώνων και της “σύστασης συμμορίας” στο ποδόσφαιρο.

Το βούλευμα, που έχει δημοσιευθεί, ζητήθηκε από τον πρόεδρο της Επιτροπής την οποία θα απασχολήσει πιθανόν στη συνεδρίαση της Πέμπτης 14/12.

Τα ζητήματα που θα απασχολήσουν την Επιτροπή είναι τρία:

α) Τα κωλύματα που δημιουργούνται από το νόμο για όσους έχουν παραπεμφθεί σε δίκη για κακούργημα και μετέχουν σε όργανα διοίκησης ΠΑΕ. Ωστόσο οι Μαρινάκης, Σπανός και Κομπότης έχουν παραιτηθεί από τη θέση του προέδρου των ΠΑΕ ΟΣΦΠ, Ατρόμητος και Λεβαδειακός, αντίστοιχα.

β) Το θέμα της κατοχής μετοχών. Σύμφωνα με τον αθλητικό νόμο το κώλυμα συντρέχει και για τους μετόχους και αν διαπιστωθεί η ΠΑΕ δεν παίρνει πιστοποιητικό συμμετοχής στο πρωτάθλημα. Εδώ αρχίζουν τα δύσκολα για την ΕΕΑ αφού θα τεθούν ζητήματα συνταγματικότητας της διάταξης του νόμου και θέματα που αφορούν α) στη διαδικασία μεταβίβασης, β) στον χρόνο μεταβίβασης και γ) στη δυνατότητα μεταβίβασης ειδικότερα για μεγέθη της τάξεως του ΟΣΦΠ.

Διαβάστε ΕΔΩ τι προβλέπει ο αθλητικός νόμος για τις μετοχές όσων έχουν κώλυμα

γ) Η εφαρμογή των ποινών που προβλέπονται στο νόμο σε περίπτωση διαπίστωσης κωλυμάτων.

Ο ΟΣΦΠ φέρνει τον θέμα των μετοχών την ερχόμενη Πέμπτη στο ΔΣ της Σούπερ Λίγκας, ενώ ο Γ. Βασιλειάδης έχει μιλήσει για αναγκαστική μεταβίβαση των μετοχών.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή