Τα χρόνια της “στοργής”, η περίοδος της “οργής” και η επιστολή της έκπτωσης

Print Friendly, PDF & Email

Η σχέση του Ολυμπιακού με τον Βασίλη Γκαγκάτση ήταν μια σχέση αγάπης, που εξελίχθηκε σε «σχέση μίσους», με αποκορύφωμα την επιστολή που στάλθηκε στη Σούπερ Λιγκ και στον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού με την οποία ζητείται η έκδοση διαπιστωτικής πράξης, για το κώλυμα που έχει βάσει του νόμου και συνεπάγεται τη στέρηση της θέσης που κατέχει στη Σούπερ Λιγκ.

Όμως, η σχέση των δύο πλευρών πριν φτάσει σε αυτή την εξέλιξη ήταν τελείως διαφορετική.

Στα μέσα της δεκαετίας του ’90 ο Γκαγκάτσης ήταν νομικός σύμβουλος του Ολυμπιακού και μετά τις περιβόητες εκλογές στην ΕΠΟ το 1997, έγινε Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας. Ήταν η περίοδος της επονομαζόμενης «παράγκας του Θωμά».

Το 2001 εν μέσω της κόντρας με τον τότε υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Φλωρίδη, γίνεται πρόεδρος στην ΕΠΟ, θέση την οποία διατηρεί έως τον Δεκέμβριο του 2008. Τότε, υπό το βάρος κατηγοριών που τον είχαν οδηγήσει στο δικαστήριο, σχετικά με χρήματα που έδωσε η ΕΠΟ σε Λιγνιτωρύχους υπέβαλε την παραίτησή του.

Σε όλα τα χρόνια που ήταν στην ΕΠΟ, οι σχέσεις του με τον Ολυμπιακό ήταν αγαστές και αδιατάραχτες. Μάλιστα, ο Ολυμπιακός, ήταν η μοναδική ομάδα που όταν παραιτήθηκε εξέδωσε συγχαρητήρια ανακοίνωση για την παρουσία του Γκαγκάτση στην ΕΠΟ.

http://www.parapolitiki.com/2008/12/blog-post_8039.html

Το 2010, ο Ολυμπιακός έχει αλλάξει χέρια και ο Γκαγκάτσης αναλαμβάνει νομικές υποθέσεις της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

https://www.protothema.gr/sports/article/80404/olympiakos-nomikos-ekrosopos-o-gkagkatshs/

H ρήξη ήρθε το καλοκαίρι του 2012 όταν ο Ολυμπιακός φέρεται να επιλέγει να στηρίξει για πρόεδρο της ΕΠΟ τον Γ. Σαρρή και όχι τον Β. Γκαγκάτση, ο οποίος κατήλθε στις εκλογές του Οκτωβρίου του 2012 και διεκδίκησε την προεδρία της Ομοσπονδίας.

Στη συνέχεια ασχολήθηκε με άλλες ομάδες (Πανιώνιος, Πανηλειακός).

Το 2016, προσλαμβάνεται στη Σούπερ Λίγκα, αρχικά ως νομικός σύμβουλος και στη συνέχεια ως διευθύνων σύμβουλος.

Λίγο καιρό πριν είχε παραπεμφθεί σε δίκη για κακούργημα για την υπόθεση της κάρτας υγείας. Αυτό όμως, δεν εμπόδισε ούτε την ΑΕΚ, ούτε τον ΠΑΟΚ, ούτε τον Παναθηναϊκό, αλλά ούτε και τον Ολυμπιακό να ψηφίσουν υπέρ της πρόσληψής του.

Στην πορεία φαίνεται πως οι σχέσεις του με τη διοίκηση του Ολυμπιακού διαταράχθηκαν με αποτέλεσμα την επιστολή με την οποία ζητείται η έκπτωσή του.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή