Τεβεκέλης: «Τo VAR θα χρησιμοποιείται για περιπτώσεις πέναλτι και για το οφσάιντ»

Print Friendly, PDF & Email

Ο Υπεύθυνος για θέματα διαιτησίας στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Μάλαμας Τεβεκέλης μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό ”Metropolis 95.5” για την διαιτησία του χθεσινού παιχνιδιού αλλά και για την εγκατάσταση του VAR.

Αρχικά ανέφερε: «Όλοι έχουμε μια στεναχώρια για όσα έγιναν χθες, ειδικά στον χώρο της διαιτησίας τα συμφεροντα δεν θα σταματήσουν ποτέ. Κανε οτι είναι να κάνεις αλλά στο 94΄δώσε το φάουλ και την ελπίδα στο όνειρο για τον ΠΑΟΚ. Απο το 0-1 και μετά ξεκίνησε ο Αγγλος να σπρώχνει τον Αγιαξ. Το πιο μεγάλο του λάθος ήταν ότι έπρεπε να αποβληθεί ο Ταλιαφίκο, υπήρξαν λάθη στον πειθαρχικό έλεγχο κάτι που έγινε και στο πρώτο παιχνίδι. Εχει να κάνει με τον Αγιαξ και μόνο όχι με τον ΠΑΟΚ, πρέπει να καλύψουν το λάθος τους που έβαλαν τον Αγιαξ να παίξει προκριματικά με το να τον βάλουν στους ομίλους».

Για να προσθέσει:  Ο διαιτητής δεν έχει ξεκάθαρη οπτική γωνία στο πέναλτι που έδωσε στον Μάτος  κάτι που επιβεβαιώνεται και από τα ριπλέι. Είναι 100 % παράβαση στο 94΄, έκανε τα πάντα για να μην γίνει το 3-3. Φαινόταν ένοχος και αυτή αποδείχθηκε από την σιωπή του στο τέλος όταν πήγαν οι παίκτες κοντά του. Δικιό δεν μπορεί να βρει ο ΠΑΟΚ με κάποιο νομικό τρόπο , 3 φορές παίξαμε με τον Αγιαξ, 2 φορές έφταιγε η τύχη και μία ο Αγγλος διαιτητής.

Μέσα από αυτά τα πράγματα διώχνεις ανθρώπους από το ποδόσφαιρο και δεν βοηθάς στην εξέλιξη του αθλήματος. Εμείς το μόνο που έχουμε να κάνουμε είνα να ηρεμήσουμε τους παίκτες και να κοιτάξουμε το επόμενο παιχνίδι.

Για το VAR: Οσοι λένε ότι ο Ολυμπιακός είναι αυτός που χαρίζει πόντους στην Ελλάδα ας αναλογιστούν τι έφτασε την Ελλάδα σε αυτό, ας δουν πόσες φορές πήραν αυτοί ευνοϊκές φάσεις σε πολλά παιχνίδια. Ειναι απόφαση της FIFA και της UEFA να μην έχει VAR στα προκριματικά, σε όλα τα παιχνίδια κάτι κρύβεται, ειδικά στο παιχνίδι Αγιαξ-ΠΑΟΚ. Ο ΠΑΟΚ ήθελε χρόνια το VAR και θα το στηρίξει. Το VAR θα έχει να κάνει για το αν μπήκε η όχι γκολ, για τις περιπτώσεις πέναλντι αλλά και για το οφσάιντ, οι βοηθοί θα αφήνουν τη φάση να εξελιχθεί και μετά θα κοιτάνε το VAR.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή