Τελικός κυπέλλου: Όλα δείχνουν ότι θα γίνει στις 12 Μαϊου στο ΟΑΚΑ!

Print Friendly, PDF & Email

Το θαυμάσιο γκολ του Χριστοδουλόπουλου στο 94’ έδωσε την πρόκριση στην ΑΕΚ επί της ΑΕΛ, στέλνοντας την στο τελικό κυπέλλου, στον οποίο, όπως και πέρυσι θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ σ’ ένα “remake” του περσινού τελικού που στιγματίστηκε από μεγάλης έκτασης επεισόδια αλλά και από την απόφαση της διορισμένης από τη FIFA διοίκησης στην ΕΠΟ, η οποία αποφάσισε να διεξάγει έναν τόσο κρίσιμο σε αγώνα σε στάδιο που δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις του νόμου.

Μετά το περσινό φιάσκο όλοι αναρωτιούνται που θα γίνει ο τελικός. H απάντηση είναι ότι θα γίνει στο ΟΑΚΑ. Σε αυτό συνηγορούν όλοι και όλα, εκτός του… ΠΑΟΚ.

Σύμφωνα με την προκήρυξη κυπέλλου «η ημερομηνία διεξαγωγής του Τελικού Αγώνα ορίζεται το Σάββατο 12 Μαϊου 2018. Αν προκύψουν λόγοι ανωτέρας βίας, που αποκλείουν την διεξαγωγή του κατά την ημέρα αυτή, τότε η Επιτροπή Κυπέλλου θα ορίσει νέα ημερομηνία. Ο τελικός αγώνας θα διεξαχθεί στο στάδιο του Ο.Α.Κ.Α. Η Ε.Π.Ο., μετά από πρόταση της Επιτροπής Κυπέλλου, δύναται να αποφασίσει διαφορετικά και να ορίσει άλλο γήπεδο για την διεξαγωγή του Τελικού αγώνα, το οποίο θα πληροί το σύνολο των προϋποθέσεων για την ασφαλή διεξαγωγή του.

Στις 12/2 ο Δημήτρης Μελισσανίδης, ο οποίος βρέθηκε στα γραφεία της ΕΠΟ για να συναντήσει τον επικεφαλής της ΚΕΔ σε πηγαδάκι με τους δημοσιογράφους ανέφερε ότι πήγε να χαιρετήσει τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Βαγγέλη Γραμμένο, ο οποίος τον διαβεβαίωσε ότι ο τελικός του Κυπέλλου θα γίνει στο ΟΑΚΑ, ανεξάρτητα με τις ομάδες που θα προκριθούν.
Είχε προηγηθεί την ίδια ημέρα στην ΕΠΟ, με αφορμή την κλήρωση για τους αγώνες της ημιτελικής φάσης η τοποθέτηση του εκπροσώπου του ΠΑΟΚ, Δημοκράτη Παπαδόπουλου, ο οποίος υποστήριξε ότι καλό θα ήταν ο τελικός να γίνει σε κάποιο άλλο γήπεδο και όχι στο ΟΑΚΑ σε περίπτωση που προκριθούν ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ, όπως και έγινε.

Πάντως ο πρόεδρος της Επιτροπής Κυπέλλου, Δ. Γαβριηλίδης, μιλώντας προχθές ραδιοφωνικό σταθμό είπε για το θέμα: «Σύμφωνα με την προκήρυξη αλλαγή έδρας μπορεί να γίνει μόνο μετά από πρόταση της Επιτροπής. Εμείς, εδώ και καιρό, ρωτήσαμε τη διοίκηση της ΕΠΟ και ο κ. Γραμμένος μας απάντησε ότι ο αγώνας θα γίνει στο ΟΑΚΑ ανεξαρτήτως φιναλίστ… Δεν υπάρχει θέμα ο τελικός να γίνει χωρίς οπαδούς. Ποτέ δεν ήταν πολιτική της ομοσπονδίας η διεξαγωγή αγώνων χωρίς θεατές. Αν γίνει παρέμβαση άνωθεν είναι άλλο θέμα. Δεν μπορώ να προκαταβάλω αν ο υφυπουργός πάρει κάποια άλλη απόφαση».

Τέλος, ο πρόεδρος της Επιτροπής Διοργανώσεων της ΕΠΟ, Στ. Ψαρρόπουλος, μιλώντας για τον τελικό Κυπέλλου είπε: «Πρόθεση της ΕΠΟ είναι ο τελικός να γίνει στο ΟΑΚΑ με φιλάθλους και των δύο ομάδων. Βέβαια, θα πρέπει να υπάρξει συνεννόηση τόσο με τον Υφυπουργό Αθλητισμού όσο και με την Αστυνομία».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή