Τζώρτζογλου: Η ΕΠΟ θα έπρεπε να έχει κάνει την επανάσταση της

Print Friendly, PDF & Email

Για την κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο μίλησε ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ηρακλείου, Νίκος Τζώρτζογλου, σημειώνοντας ότι «η ΕΠΟ θα έπρεπε να έχει κάνει την επανάσταση της και να αποδείξει πως δεν μπορεί να ορίζει το πρωτάθλημα κανένας μεγάλος».

Αναλυτικά όσα είπε ο κ. Τζώρτζογλου στον Metropolis:

Για την απειλή με Grexit και αν μας αξίζει: «Μακάρι να είναι παιχνιδάκι αλλά νομίζω πως αυτή την φορά βρισκόμαστε μια ανάσα από την έξοδο. Εμείς τις δημιουργήσαμε αυτές τις προϋποθέσεις. Φταίμε με όσα άσχημα συμβαίνουν χρόνια τώρα στο ελληνικό ποδόσφαιρο».

Για τον λόγο που δεν λύνονται τα προβλήματα: «Δεν υπάρχει η πολιτική βούληση αλλά ούτε και η βούληση της ομοσπονδίας. Επίσης δεν υπάρχει βούληση ούτε από τους μεγάλους ώστε να αλλάξει  το νομοθετικό πλαίσιο. Εφόσον όλοι αυτοί οι φορές δεν το προσπαθούν πιστεύω πως μοιραία θα φτάσουμε στο Grexit».

Για τον λόγο που οι μεγάλοι συνεχίζουν αυτή την κατάσταση: «Η ΕΠΟ θα έπρεπε να έχει κάνει την επανάσταση της και να αποδείξει πως δεν μπορεί να ορίζει το πρωτάθλημα κανένας μεγάλος. Είχε γίνει πριν λίγα χρόνια μία προσπάθεια ώστε να κάτσουμε όλοι στο ίδιο τραπέζι, να δημιουργηθεί ένα κατάλληλο κανονιστικό πλαίσιο, να δημιουργηθεί μία Ομοσπονδία που δεν θα είναι κανενός ο πρόεδρος. Να μην είναι όπως τα προηγούμενα 30 χρόνια με πρόσωπα συγκεκριμένων ανθρώπων. Δεν αμφιβάλλω πως ο κ. Γραμμένος είναι από τα ικανά και ανεξάρτητα πρόσωπα όμως δυστυχώς δεν βλέπω να κάνει τίποτα. Είμαστε μια ανάσα από το Grexit γιατί δεν λειτουργούμε όπως πρέπει και θα το πληρώσουμε.»

Για το αν μπορεί να υπάρξει ανεξάρτητος πρόεδρος στην ΕΠΟ: «Δεν γίνεται και το ξέρει όλη η Ελλάδα. Για να μπεις στην Ομοσπονδία πρέπει να ακολουθήσεις την γραμμή κάποιου εκ των μεγάλων. Θα πρέπει να υποταχθείς στις απαιτήσεις κάποιων μεγάλων. Το ίδιο συνέβαινε και παλιά. Πολύ φοβάμαι πως κάτι τέτοιο συμβαίνει και τώρα με αποτέλεσμα  να συνεχίζουν να υπάρχουν παθογένειες στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ιδιαίτερα όσο η Ομοσπονδία θυμίζει μωσαϊκό δεν ελπίζω σε κάτι».

Για το ποιος ελέγχει την Ομοσπονδία: «Οι ισορροπίες είναι εύθραυστες. Πιστεύω πως υπάρχουν ικανά άτομα εντός της Ομοσπονδίας όπως ο Βαγγέλης ο Γραμμένος. Δυστυχώς όμως δεν μπορεί να δώσει γροθιά στο μαχαίρι. Οι κανονισμοί γίνονται λάστιχο ανάλογα με το ποιος και ποιον αφορά η τιμωρία. Το μεγάλο πρόβλημα που συνεχίζει να υπάρχει είναι η ατιμωρισία. Νομίζουμε εδώ στην Ελλάδα πως η ΦΙΦΑ και η ΟΥΕΦΑ τρώνε κουτόχορτο. Ευτυχώς το συνδρομητικό κανάλι εκπέμπει σε όλο το πλανήτη και βλέπουν τι γίνεται στα γήπεδα της Ελλάδας. Βλέπουν την βία τις διαιτησίες , τα στημένα τα πάντα και δεν γίνεται να τους κοροϊδεύουμε άλλο. Αυτή την φορά κινδυνεύουμε πραγματικά από το Grexit και πρέπει να το λάβουμε σοβαρά υπόψιν».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή